Tenniksen WTA-lopputurnauksessa yllätys

Tenniksen WTA-lopputurnauksessa jokaisella kaksinpelaajalla on nyt yksi ottelu takana.

Tiistaina Caroline Garcia leipoi pienen yllätyksen kaatamalla Coco Gauffin (kuvassa yllä) suoraan kahdessa erässä. Lopputulos oli 6-4, 6-3.

– Hyvä ottelu ehdottomasti, ja pelasin vahvasti. Pystyin säilyttämään positiivisuuden koko ajan, Garcia kommentoi.

– Coco on vaikuttava pelaaja, häntä vastaan ottelut ovat aina intensiivisiä, ja hän pystyy tekemään monia asioita hyvin. Oli tärkeää, että pysyin rauhallisena ja pelasin omaa peliäni, ranskalaisurheilija lisäsi.

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Iga Swiatek teki selvää Daria Kasatkinasta. Lopputulos kirjattiin muotoon 6-2, 6-3.

Maanantain avausotteluissa Arina Sabalenka voitti kolmessa erässä Ons Jabeurin, ja Maria Sakkari oli Jessica Pegulaa etevämpi suoraan kahdessa.

WTA-lopputurnaus (WTA Finals) pelataan Yhdysvalloissa 31. lokakuuta – 7. marraskuuta. Paikkana on Teksasin osavaltion Fort Worth.

WTA-lopputurnaukseen pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia. Järjestyksen määräävät kalenterivuoden aikana saavutetut WTA-pisteet.

WTA-lopputurnaus eroaa oleellisesti muista turnauksista siinä, että se käynnistyy alkulohkoilla. Pelaajat ja nelinpelitiimit jaetaan kahteen neljän lohkoon. Lohkoista kaksi parasta jatkavat välieriin.

Miesten ammattilaiskiertuevuoden päätös, ATP-lopputurnaus, alkaa 13. marraskuuta.