Garcia ja Sabalenka loppuotteluun tenniksen WTA-lopputurnauksessa

Caroline Garcia ja Arina Sabalenka ovat selviytyneet loppuotteluun tenniksen WTA-lopputurnauksessa.

WTA-lopputurnausta 2022 pelataan Fort Worthissa, Yhdysvalloissa.

Sabalenka (kuvassa yllä) löi välierissä suuren yllätyksen tiskiin ja voitti tenniksen maailmanlistan ykkösen, Iga Swiatekin. Ottelu päättyi Sabalenkan hyväksi 6-2, 2-6, 6-1.

Myös Garcia pelaa yllättävän hyvää lopputurnausta. Hän oli alkulohkossaan kakkonen (2 voittoa, 1 häviö) ja kaatoi välieräottelussa Maria Sakkarin.

Garcia vei kamppailun hyväkseen 6-3, 6-2.

– Alkulohkon jälkeen oli hieman väsynyt, mutta se ei ole epätavallista rankkojen otteluiden jälkeen, Garcia sanoi kenttähaastattelussa.

– Välieräpäivän aamuna jalat tuntuivat vielä raskailta, mutta innokkuus vei minua eteenpäin. Olin fiiliksissä. Sanoin vain fysiolleni, että toivottavasti kunto kestää koko ottelun, ranskalaisurheilija lisäsi.

Nelinpeliturnauksen suosikkipari Krejcikova-Siniakova eteni odotetusti loppuottelun. Vastaan tulee tiimi Kudermetova-Mertens.

WTA-lopputurnaus on WTA-kiertueen suurin halliturnaus ja Grand Slam -turnausten ohella yksi tennisvuoden huomattavimmista tapahtumista. Dickies Arenassa käytävä vuoden 2022 tapahtuma on kokonaisarvoltaan viisi miljoonaa dollaria.

WTA-lopputurnaus on kuulunut naisten ammattilaistenniksen kalenteriin 50 vuoden ajan. Ensimmäinen kisa käytiin vuosien 1972 ja -73 vaihteessa Boca Ratonissa.

Martina Navratilova on voittanut WTA-lopputurnauksen ennätyksellisesti kahdeksan kertaa. Kaksinpelimestaruuksiensa lisäksi Martina oli voittamassa lopputurnauksen nelinpelikisaa peräti 13 kertaa.