Holger Rune juhli ensimmäistä Masters-titteliään – ”Ehkä elämäni paras fiilis”

Tanskan nuori tennistähti Holger Rune valtasi uransa ensimmäisen Masters-tason turnausvoiton huikeaan tapaan – voittamalla loppuottelussa elävän legendan Novak Djokovicin.

Pariisissa käyty halliturnaus huipentui sunnuntaiseen loppuotteluun, jossa Rune nujersi Djokovicin luvuin 3-6, 6-3, 7-5.

ATP-turnausvoitto on Runelle kolmas. Kaikki mestaruudet ovat tulleet tänä vuonna.

– Aika uskomatonta. Mahtava fiilis saada voittopokaali käsiin. Viikon alussa tätä olisi ollut vaikea uskoa, Rune kommentoi.

– Ottelun ratkeamisen jälkeen tunteet nousivat pintaan, tuli ehkä elämäni paras fiilis. Minulla on suurempiakin unelmia, mutta kyllä tämä oli yhden pienen unelman toteutuminen.

Loppuottelu päättyi huimaan, yli 15 minuuttia kestäneeseen peliin. Pitkän tahkoamisen päätteeksi Rune pystyi pitämään syöttönsä ja ottamaan arvokkaan turnaustittelin.

– Viimeisen pelin voittaminen oli elämäni suurin helpotus. Stressitaso nousi todella korkealle, joten voittaminen tuntui superhyvältä, kertoi Rune.

Nuorena pelaajana Runella on vielä erittäin vahva suhde perheeseensä.

– Äitini on minulle todella tärkeä. Ilman häntä en olisi tässä nyt. Hän on tukenut minua siitä lähtien, kun olin pieni lapsi. Koko perhekin on tärkeä. Isäni oli paikan päällä, ja sisko katseli ottelua kotona. Arvostan sitä, miten hyvin koko perhe tukee minua, Rune sanoi.

Rune nousi kymmenen parhaan joukkoon

Holger Rune, 19, on edennyt laajaan tennistietoisuuteen viimeistään tämän vuoden aikana. Tanskalaisteini pelaa todella energistä tennistä ja pystyy sekoittelemaan erilaisia aineksia kiinnostavasti. Pariisin-turnauksessakin nähtiin esimerkiksi yllättäviä pysäytyslyöntejä ja rohkeita verkolle nousuja.

Tanskan Gentoftessa syntynyt (29.4.2003) Rune on toki tehnyt tulemista jo pidemmän aikaa. Vuonna 2019 hän voitti Ranskan avoimien poikien turnauksen ja nousi junioreiden maailman ykköseksi.

Vuonna 2020 Rune ryhtyi ammattilaiseksi. Seuraavana vuonna hän kipusi jo 200 parhaan joukkoon tenniksen maailmanlistalla. Sadan parhaan joukkoon hän ponnisti tammikuussa 2022.

Rafael Nadalia ja Roger Federeriä ihaileva Rune viihtyy massakentillä ja kovilla kentillä. Hänen suosikkiturnauksensa on Ranskan avoimet. Oikeakätinen pelaaja käyttää kahden käden rystylyöntiä.

– Olen yleisesti ottaen iloinen kaveri. Rakastan tennistä ja tykkään matkustaa turnauksiin. Pyrin pelaamaan aggressiivista tennistä, eikä pelialustalla ole niin väliä, Rune sanoi vuonna 2021.

ATP-kiertueella Rune on voittanut Pariisin Mastersin lisäksi turnaukset Tukholmassa ja Münchenissä. Pariisissa tullut mestaruus nosti hänet tenniksen maailmanlistalla sijalle 10.