Otto Virtanen neljän joukkoon Ranskassa – Laaksonen loppuotteluun

Suomen nouseva tennisnimi Otto Virtanen eteni välieriin ATP-haastajaturnauksessa.

Ranskan Rouannessa pelattavassa ATP Challenger Tour -kisassa Virtanen päihitti perjantaina puolivälierässä Pavel Kotovin. Ottelu päättyi 6-1, 2-6, 6-2.

Virtasen välierävastustaja lauantaina oli Hugo Gaston. Molemmat pelaajat ovat sijoittamattomia. Gaston vei ottelun hyväkseen tuloksella 7-5, 7-5.

Rouannen välierissä oli enemmänkin suomalaisväriä, sillä lohjalaissyntyinen Henri Laaksonen (joka edustaa Sveitsiä) otti mittaa Aleksei Popirinista.

Laaksonen voitti välierän, mutta hävisi Gastonille loppuottelussa sunnuntaina.

Virtanen, 21, on eittämättä uransa parhaassa vireessä. Hän saavutti juuri parhaan sijoituksensa tenniksen maailmanlistalla. Hänen rankinginsa on 195.

Virtanen voitti ATP-haastajaturnauksen Italian Bergamossa marraskuun alussa. Loppuottelussa kaatui Jan-Lennard Struff. Virtanen kuittasi turnausvoitostaan 84 ATP-pistettä ja runsaat 6 000 euroa palkintorahaa – nousua maailmanlistalla tuli muhkeat 70 sijaa.

Menestys Rouannessa tuo suomalaispelaajalle lisää nousua rankingissa. Hän nousee sijan 182 tienoille.

Urallaan Virtanen, 21, on voittanut yhden haastajaturnauksen ja kolme ITF-turnausta kaksinpelissä.

Tällä hetkellä Virtanen on kuuma nimi siksikin, että ensi viikolla hän pelaa Helsingissä käytävässä ATP-haastajaturnauksessa, HPP Openissa. Paikkana on Talin tenniskeskus.

Helsingin-kisan pääsarjassa suomalaisista nähdään myös Aleksi Löfman, joka sai villin kortin. Eero Vasa hakee pääsarjapaikkaa karsintojen kautta. Patrik Niklas-Salminen on puolestaan mukana nelinpeliturnauksessa.

Nimekkäimpiä pelaajia Talissa ovat espanjalaiskonkarit Fernando Verdasco (parhaimmillaan ATP-7) ja Pablo Andujar. Kiintoisia nimiä ovat myös Elias Ymer, Marton Fuscovics, Nikoloz Basilashvili ja Jiri Lehecka.

Talissa pelataan samanaikaisesti naisten ITF-turnaus, jonka suomalaistähtiä ovat Anastasia Kulikova, vahvaa tulemista tekevä Laura Hietaranta, 18, sekä villit kortit saaneet Stella Remander ja Ella Haavisto.