Kulikova vahvempi Suomen ”paikalliskamppailussa”

Tenniksen maailmanlistalla korkeimmalle rankatut suomalaiset Anastasia Kulikova ja Laura Hietaranta pelasivat tiistaina vastakkain, ja pidemmän korren veti Kulikova.

Kaksikko kohtasi Helsingissä pelattavassa ITF-turnauksessa, HPP Openissa. Kulikova oli parempi lukemin 6-1, 7-5.

Kisassa toiseksi sijoitettu Kulikova on toipumassa loukkaantumisesta, ja tiistainen esitys oli kohtuullinen merkki vireen löytymisestä. Hän vei ensimmäisen erän selvästi, joskin vastustajan suosiollisella avustuksella.

Ottelussa Kulikova sai Hietarannan vaikeuksiin voimakkaan ykkössyöttönsä onnistuessa. Talin tenniskeskuksen tutka mittasi kovimmillaan noin 180 km/h:n syöttönopeuksia, jotka eivät kalpene edes maailman huippujen edessä.

Hietarannalla, 18, ei ole syytä panna päätään pensaaseen, sillä tiistai tarjosi hänelle myönteistäkin. Ensimmäisessä erässä hän yritti horjuttaa vastustajaansa voimakkailla draiveilla, mutta lyönnit räpsähtivät liian usein verkkoon.

Laura pystyi kokoamaan itsensä avauserän jälkeen hyvin. Toisessa erässä lyöntien onnistumisprosentti koheni huomattavasti, ja pitkiksi venyneissä palloralleissa Hietaranta oli vastustajaansa parempi. Keinoja voittoon asti ei silti tällä kertaa löytynyt.

Tiistainen mittelö oli kiinnostava siksikin, että Kulikova ja Hietaranta ovat joukkuetoverit HVS-Tenniksestä.

– Ystävää vastaan pelaaminen ei ole helppoa, etenkään kotona ja ensimmäisellä kierroksella. Kumpikaan meistä ei ollut iloinen arpaonnesta, mutta sille ei voi mitään. Olen onnellinen siitä, että etenin jatkoon. Rakastan kotona pelaamista, Kulikova kommentoi.

Toisella kierroksella Kulikova saa vastaansa Jelena Maliginan.

– En juuri mieti viikon odotuksia, nautin vaan jokaisesta pisteestä ja ottelusta, ja toivottavasti etenen pitkälle, tuumi Kulikova.

Kulikova (WTA-260) ja Laura Hietaranta (WTA-605) ovat nuoria urheilijoita, joten heidän taipaleidensa seuraaminen tulee varmasti tuottamaan monia mielenkiintoisia hetkiä tenniksen ystäville.

Talissa pelataan samaan aikaan ATP-haastajaturnausta. Kulikovan ja Hietarannan välinen ottelu keräsikin vain kourallisen kiinnostuneita; seinän takana Otto Virtanen ja Eero Vasa kävivät nelinpelikamppailua, jossa he voittivat parin Bergevi-Schell lukemin 6-4, 7-5.

Myös haastajakisassa nähdään Suomen paikalliskamppailu, koska Virtanen avaa kaksinpelitaipaleensa kohtaamalla keskiviikkona Aleksi Löfmanin.