Nadal epäonnistui tenniksen ATP-lopputurnauksessa

Rafael Nadal on hävinnyt molemmat ottelunsa tenniksen ATP-lopputurnauksessa ja on ulkona kisan voittotaistelusta.

Avausottelussaan Nadal hävisi Taylor Fritzille, ja tiistaina tuli tappio Kanadan Felix Auger-Aliassimelle. Felix voitti Torinossa lukemin 6-3, 6-4.

Casper Ruud johtaa ”vihreää lohkoa” vietyään molemmat ottelut nimiinsä. Hän kaatoi ensin Auger-Aliassimen ja tiistaina jännittävässä kamppailussa Fritzin.

Tulokset tietävät sitä, ettei Nadal voi edetä välieriin, vaikka voittaisi viimeisen alkulohko-ottelunsa. Rafa kohtaa Ruudin torstaina.

Nadal säilyttää myönteisyytensä tappioista huolimatta.

– Positiivistakin löytyy. Olen pystynyt pelaamaan kolmen viikon sisään kaksi turnausta. Samaan en ole pystynyt vähään aikaan, Rafa sanoi tiistaisen kamppailun jälkeen.

– Olen tuskin unohtanut, miten tennistä pelataan tai ollaan henkisesti vahvoja. Täytyy vaan löytää kaikki hyvät asiat uudelleen. En tiedä, pääsenkö enää entiselle tasolleni, mutta teen kaikkeni, jotta pääsisin.

Torinon hallissa oleva pelialusta ei ole Nadalille paras mahdollinen, koska se ei välttämättä suosi hänen huikeaa asettaan, voimakasta yläkierteistä kämmenlyöntiä. Huippuammattilainen ei silti sorru tekosyihin.

– Mitään valittamista ei ole, koska alusta on nopea ja syöttäjät kovia. Tulokset on vaan hyväksyttävä. Tänäänkin vastustaja pelasi ratkaisuhetkillä paremmin, myönsi Nadal.

Nelinpeliturnauksessa Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool joutuivat taipumaan tiistaina kaksikolle Ram-Salisbury tuloksella 5-7, 4-6. Heliövaaralla ja Glasspoolilla oli voitto alla, joten jatkopaikka on edelleen mahdollinen.

Tiistain toisessa nelinpelikamppailussa Arevalo-Rojer kaatoi duon Granollers-Zeballos hurjien vaiheiden jälkeen 6-1, 6-7, 10-7.