Yli 164 miljoonaa tienanneen Djokovicin tilipussi komistui taas

Tennistähti Novak Djokovic aloitti ATP-kiertueen 2023 turnausvoitolla.

Djokovic oli vahvin Adelaidessa pelatussa kisassa. Sunnuntaina käydyssä loppuottelussa serbi kukisti Sebastian Kordan. Äärimmäisen jännittävä finaali päättyi lukemiin 6-7, 7-6, 6-4.

ATP-tason turnausvoitto oli Djokovicille uran 92:s, joten sadan raja häämöttää. Urallaan palkintorahaa yli 164 miljoonaa dollaria tienanneen Djokovicin tili lihoi 94 560 dollarilla.

Djokovicille mielihyvää tuotti myös se, että hän pääsee osallistumaan Australian avoimiin. Viime vuonna häneltä jäi Grand Slam -kauden avaus väliin rokottamattomuuden vuoksi.

– Viikko oli uskomaton, ja yleisö teki siitä vielä paremman. Täällä oleminen on lahja. Tein kaikkeni tänään ja koko viikon ajan, jotta pääsisin kiinni pokaaliin, Djokovic sanoi mestarin puheenvuorossaan.

– Kymmenen viime päivän aikana saamani tuki on sellaista, jota en ole päässyt kokemaan montakaan kertaa elämässäni.

Korda, 22, kuuluu ATP-kiertueen vahvimpiin nuoriin pelaajiin. ”Nolelta” riitti myönteisiä sanoja vastustajalle.

– Turnaus oli loistava. Sanoisin, että olit tänään lähempänä voittoa kuin minä. Kyse oli yhdestä tai kahdesta pisteestä. Huonoa onnea tänään, mutta tulevaisuutesi on valoisa. Olet loistava pelaaja, joten jatka samaan malliin, Djokovic kehotti.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool voittivat nelinpeliturnauksen Adelaidessa.

Tennisuutisia lyhyesti:

United Cup: Tenniksen uutuuskisa United Cupin ensimmäisen turnauksen on voittanut Yhdysvallat. USA voitti loppuottelussa Italian.

Carlos Alcaraz: Tenniksen maailmanlistan ykkönen ei pääse osallistumaan Australian avoimiin jalkavamman vuoksi. Hän on pelannut viimeksi Pariisin Masters-turnauksessa marraskuussa.

Naomi Osaka: Australian avoimien kaksinkertainen mestari jää pois Australiasta tänä vuonna. Osakan tiimi ei heti kertonut syytä poisjääntiin.

Venus Williams: Myös Venus vetäytyy Australian avoimista. Williams sai kisaan villin kortin, mutta ei pysty osallistumaan loukkaantumisen takia.