Heliövaara kiitää kymmenen parhaan joukkoon tenniksen maailmanlistalla

Harri Heliövaara ja hänen nelinpeliparinsa Lloyd Glasspool avasivat tenniksen ATP-kiertueen 2023 upeasti turnausvoitolla.

Heliövaara-Glasspool oli paras pari Adelaidessa pelatun ATP-turnauksen nelinpelikisassa. Loppuottelussa duo kaatoi tiimin Murray-Venus. Kamppailu päättyi tulokseen 6-3, 7-6.

ATP-tason turnausvoitto nelinpelissä on Heliövaaralle neljäs. Suomalaispelaaja nousi tenniksen maailmanlistalla nelinpelin yhdeksänneksi. Glasspoolin ranking on 12.

Rankingennätyksensä tehnyt Heliövaara on Suomen tennishistorian merkittävin nelinpelaaja sitten Henri Kontisen. Kontinen oli parhaimmillaan maailmanlistan ykkösenä.

– Aika komealla suorituksella Adelaidesta titteli kotiin! Tänään saa kyllä varmaan ihan luvan kanssa olla aika tyytyväisin mielin, Heliövaara kirjoitti verkkosivuillaan.

– Tehtiin finaalissa juuri se mitä haluttiinkin eli pidettiin oma peli kasassa alusta loppuun, ja tänään se riitti ihan ansaitusti voittoon asti, suomalaispelaaja lisäsi.

Heliövaara ja Glasspool pelaavat myös alkavalla viikolla Adelaidessa.

Heliövaara: Neljä turnausvoittoa ja ATP-lopputurnauspaikka

Harri Heliövaaran (s. 4.6.1989) tennisura on ollut kaikkea muuta kuin yksioikoinen.

Heliövaaran menestyksekäs junioriura huipentui Australian avoimien nuorten mestaruuteen vuonna 2007. Hänen parinaan pelasi Graeme Dyce.

Ammattilaisena Heliövaara aloitti vuonna 2009. Hän tähtäsi määrätietoisesti tenniksen maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon.

Kun tavoite ei toteutunut, vuonna 2013 opiskelu ajoi tennisuran edelle. Heliövaara jätti ammattilaistenniksen vuosien ajaksi ja palasi kehiin vuonna 2017.

Heliövaaran ura nelinpelissä nousikin ennen pitkää aivan uusiin ulottuvuuksiin. Vuoden 2022 jälkeen hänellä oli nelinpelistä kolme ATP-turnausvoittoa.

Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool etenivät ATP-lopputurnaukseen 2022 ja pääsivät kisassa välieriin.