Otto Virtanen urakoi yli kolme tuntia Australian avoimien karsinnoissa

Tennispelaaja Otto Virtasen unelma ensimmäisestä aikuisten Grand Slam -esiintymisestä ei toteutunut vielä Australian avoimissa 2023.

Virtanen otti osaa karsintoihin. Ensimmäisen karsintaottelu chileläistä Nicolas Jarrya vastaan oli äärimmäisen tasainen, mutta lopussa Virtanen joutui toteamaan vastustajan paremmaksi.

Yli kolmetuntiseksi venynyt ottelu päättyi Jarryn hyväksi tuloksella 5-7, 6-4, 7-6. Kamppailun ratkaisseen tiebreakin Jarry voitti pistein 10-6.

Virtanen on ilmoittanut kauden tavoitteekseen Grand Slam -turnauksen pääsarjaan pääsemisen ja sanoi Tennisliiton verkkosivuilla karsintaturnaukseen osallistumisenkin olleen jo toteutunut unelma.

Virtanen, 21, saavutti 19. joulukuuta uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen tenniksen maailmanlistalla. Hän nousi sijalle 175.

Vaikka matkaa huipulle on vielä paljon, trendi on lupaava. Noin vuoden aikana nousua tuli yli 200 sijaa.

Etenkin syksyllä 2022 Virtasen tuloskunto vakuutti. Marraskuun alussa tuli tilille uran paras turnausvoitto, kun Virtanen oli vahvin ATP Challenger -turnauksessa Italian Bergamossa. Loppuottelussa suomalaispelaaja kaatoi Jan-Lennard Struffin.

Seuraavalla viikolla hyvät otteet jatkuivat, ja Virtanen eteni välieriin haastajakisassa Ranskan Rouannessa.

Virtasen (s. 21.6.2001, Hyvinkää) saavutukset eivät tule tyhjästä, sillä hän osoitti pelimiehen merkkejä jo juniorina.

Erityisen vaikuttava oli vuosi 2018. Kesällä Virtanen pääsi juhlimaan poikien nelinpelin mestaruutta legendaarisilla Wimbledonin kentillä. Hänen parinaan pelasi turkkilainen Yanki Erel.

Loppuvuodesta Virtanen vain paransi menoaan ja voitti arvostetun Orange Bowl -turnauksen Yhdysvalloissa. Innokkaimmat pitävät Orange Bowlia jopa nuorten maailmanmestaruusturnauksena.

Orange Bowlin loppuottelussa Virtanen löi Bulgarian Adrian Andreevin luvuin 6-4, 6-4.

Juniorivuosinaan Virtanen voitti viisi turnausta kaksinpelissä ja neljä nelinpelissä. Hän oli parhaimmillaan junioreiden rankingissa kuudentena.

Aikuisten tasolla Virtanen voitti ensimmäisen kaksinpelitittelinsä vuonna 2020 Viron Pärnussa. Hänellä on tilillään neljä turnausvoittoa kaksinpelissä (1 haastajaturnaus ja kolme ITF-turnausta) ja kaksi nelinpelissä (1 haastaja, 1 ITF).

Virtanen on hyväraaminen (191 cm) urheilija, joka nojaa monien muiden nykypelaajien tavoin vahvaan syöttöön ja kämmenlyöntiin. Oikeakätinen pelaaja käyttää kahden käden rystylyöntiä.

Oton isä on Pasi Virtanen, joka teki uran tennisammattilaisena. Nykyisin hän toimii Oton valmentajana.