Australian avoimien palkintorahat 2024

Australian avoimessa tennisturnauksessa 2024 jaetaan historiallisen suuret palkintorahat.

Australian avoimien kokonaispalkintorahapotti on 86,5 miljoonaa Australian dollaria eli noin 53,1 miljoonaa euroa*. Turnauksessa ei ole koskaan aikaisemmin ollut liossa yhtä paljon palkintorahaa.

Suurimmat yksittäiset palkintorahat ovat luvassa kaksinpeliturnausten voittajille. Sekä miesten että naisten kaksinpelin mestari kuittaa palkintorahaa 3,15 miljoonaa Australian dollaria (noin 1,9 miljoonaa euroa).

Nelinpeliturnauksessa mestaritiimi kuittaa 730 000 Australian dollarin (runsaat 448 000 euroa) suuruisen palkintorahan.

Palkintorahamäärä kasvaa 10 miljoonalla Australian dollarilla vuodesta 2023. Kymmenen viime vuoden aikana potti on yli kaksinkertaistunut.

Australian avoimien turnausjohtaja Craig Tiley korostaa palkintorahojen monia etuja.

– On kriittisen tärkeää, että voimme tarjota pelaajille mahdollisuuksia ja varmistaa, että maailman parhaat pelaajat saavat oikean korvauksen. Haluamme varmistaa, että maailmanlaajuinen tenniskausi alkaa juuri Australiasta, Tiley sanoo.

– Olemme nostaneet palkintorahoja kaikilla kierroksilla karsinnoista alkaen ja loppuotteluihin asti. Etenkin varhaisilla kierroksilla palkintorahat ovat kasvaneet tuntuvasti, jotta pelaajat voivat investoida uriinsa, turnausjohtaja hahmottelee.

Vuonna 2024 Australian avoimet pelataan 14.–28. tammikuuta.

Vuonna 2023 Australian avoimissa kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Arina Sabalenka. Australian avoimet pelataan kovapintaisilla kentillä Melbournessa.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open.

Ensimmäiset Australian avoimet käytiin vuonna 1905, silloin vielä Australaasian mestaruuskisoina. Melbournessa, Warehouseman’s Cricket Groundilla, pelattiin ruohokentillä.

Vuonna 1988 Australian avoimet siirtyivät Melbourne Parkiin. Ruohokentät vaihtuivat koviin kenttiin.

Australian avoimien pääkentät ovat Rod Laver Arena, John Cain Arena ja Margaret Court Arena.

* Muuntokurssi perustuu päivämäärään 7.1.2024.