Andy Murrayn, 35, taistelutahto kovempi kuin koskaan – lähetti huippupelaajan laulukuoroon

Skotlannin tennisylpeys Sir Andy Murray eteni näyttävästi jatkoon Australian avoimissa.

Ensimmäisen kierroksen ottelussaan Sir Andy kohtasi Matteo Berrettinin, joka kuuluu ATP-kiertueen vahvaan, Murrayhin verrattuna tuntuvasti nuorempaan sukupolveen.

Ottelu kesti täydet viisi erää ja lähes viisi tuntia. Murray johti erin 2-0, mutta Berrettiini vastasi samalla mitalla. Murray voitti ratkaisuerän pelein 7-6 (ottelutiebreakin päätteeksi pistein 10-6).

– Tämä tuntuu kropassa tänään ja huomenna, mutta nyt olen vain uskomattoman onnellinen ja erittäin ylpeä itsestäni, Murray kertoi lehdistölle.

– Olen tehnyt todella paljon töitä viime kuukausina tiimini kanssa. Tehdyn työn ansiosta voin pelata tällaisissa otteluissa, tällaisilla stadioneilla ja Matteon tasoisia pelaajia vastaan. Työ kantaa hedelmää.

Berrettini, 26, eteni viime vuonna Australian avoimissa välieriin asti, joten tämän vuoden kisan jälkeen hänelle tulee suuri pudotus tenniksen maailmanlistalla. Sir Andylla oli vastustajalleen rohkaisevia sanoja.

– Matteo syötti uskomattoman hyvin, ja hän on loistava kilpailija. Hän taistelee aina loppuun asti, joten jatkoon pääseminen on minulta hyvä saavutus. Tein muutamia pieniä muutoksia viidennen erän loppuhetkillä. Olisin ehkä voinut tehdä ne aiemminkin, niin olisin saanut enemmän palautuksia sisään, kertasi Murray.

Thanasi Kokkinakis tai Fabio Fognini on Murrayn seuraava vastustaja.

Murray: kuoppainen tie tenniksen huipulla

Skotlantilaissyntyinen Andy Murray alkoi nousta kohti tenniksen huippua vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä. Hän pystyi haastamaan jopa ajan kärkipelaajat kuten Roger Federerin ja Rafael Nadalin.

Suurimmissa turnauksissa Murrayn meno hiipui kuitenkin liian usein. Monien ehdittyä leimata Andyn ikuiseksi lupaukseksi meni hän päätyyn asti. Murray voitti US Openin vuonna 2012 ja pääsi viimeinkin tuulettamaan ensimmäistä Grand Slam -mestaruuttaan.

Grand Slam -kunniaa Murray sai vielä Wimbledonissa 2013 ja 2016. Voitettuaan Wimbledonin ensimmäisenä brittinä sitten vuoden 1936 Murray lyötiin ritariksi, ja hän sai nimeensä arvokkaan etuliitteen sir.

Murray voitti tenniksen olympiakultaa kaksinpelissä vuosina 2012 ja 2016. Hän nousi tenniksen maailmanlistan ykköseksi ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Uran edetessä Murray alkoi kärsiä vaikeista vammoista. Tilanne äityi niin pahaksi, että hän joutui käytännössä jo lopettamaan uransa 2010-luvun lopulla.

Tennismaailman onneksi lonkkaleikkaus pelasti Sir Andyn uran. Hän palasi kentille ja alkoi tehdä taas hyvää jälkeä ATP-kiertueella. Murray on voittanut 46 ATP-tason turnausta urallaan.

Ennen Australian avoimia 2023 Murray oli tenniksen maailmanlistalla sijalla 66.