Ruusuvuori puursi voittoon Australian avoimien kaksipäiväisessä ottelussa

Australian avoimen tennisturnauksen ensimmäisen kierroksen ottelu Emil Ruusuvuori – Max Purcell päättyi suomalaispelaajan voittoon neljässä erässä.

Suomen aikaa tiistaina ennen puoltapäivää ottelu keskeytettiin sateen vuoksi. Erät olivat 1-1.

Purcell voitti Melbournessa ensimmäisen erän pelein 6-4, ja Ruusuvuori vastasi toisessa lukemin 6-3.

Kun sade keskeytti kamppailun, tilanne kolmannessa erässä oli 2-2.

Sadetauon jälkeen Ruusuvuori eteni erävoittoon 6-4-lukemin. Kun neljäs erä oli tilanteessa 6-6, ottelu jouduttiin keskeyttämään sateen alettua uudelleen. Kamppailun jatko siirrettiin keskiviikolle.

Keskiviikkona Ruusuvuori selvitti värikkäiden vaiheiden jälkeen katkaisupelin pistein 13-11. Ottelu päättyi suomalaisen hyväksi 4-6, 6-3, 6-4, 7-6.

Ruusuvuori ja Purcell eivät olleet aikaisemmin pelanneet vastakkain ATP-tason ottelussa. Kaksikko tosin kohtasi karsinnoissa Nur-Sultanissa vuonna 2020, jolloin Ruusuvuori oli parempi tuloksella 6-1, 6-2.

Voitto tekee hyvää Ruusuvuoren asetelmille tenniksen maailmanlistalla, sillä viime vuonna Australian avoimissa hän hävisi heti avauskierroksella.

Ruusuvuori kohtaa Australian avoimien toisella kierroksella Andrei Rublevin. Rublev kaatoi tiistaina avausottelussaan Dominic Thiemin suoraan kolmessa erässä.

– Oli todella kuuma, joten olen todella tyytyväinen kolmen erän voitosta. Sain säästettyä energiaa seuraavaan otteluun, Rublev sanoi.

– Mitä kuumempi on, sitä vaikeampi on tehdä oikeita ratkaisuja kentällä. Liikkuminenkin on vaikeaa, koska uupumus tulee tavallista nopeammin. Toisaalta kun ajattelee, että olosuhteet ovat vastustajalle samat, homma helpottuu, Rublev kuvaili Australian kesää.

Rublev, 25, on kuudentena tenniksen maailmanlistalla.