Australian avoimet, 2. kierros: Ruusuvuori-Rublev

Suomen Emil Ruusuvuori kohtaa Andrei Rublevin Australian avoimen tennisturnauksen toisella kierroksella.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori (ATP-46) voitti australialaisen Max Purcellin neljässä erässä. Rublev (ATP-6) puolestaan lähetti Dominic Thiemin suoraan kolmessa erässä laulukuoroon.

Ruusuvuori ja Rublev ovat pelanneet aiemmin kerran vastakkain. Vuonna 2021 Rublev oli parempi Dubaissa tuloksella 6-4, 6-4.

Ottelun voittaja kohtaa kolmannella kierroksella voittajan kamppailusta Jeremy Chardy – Daniel Evans.

Rublev on ollut tenniksen maailmanlistalla parhaimmillaan viidentenä. Hän aloitti ammattilaisena vuonna 2014, ja ATP-vuodet ovat tuoneet 12 turnausvoittoa kaksinpelissä. Rublev on oikeakätinen ja käyttää kahden käden rystylyöntiä.

Toisen kierroksen kamppailussa Rublev on ylivoimainen ennakkosuosikki. Hän hoiteli avauskierroksella laadukkaan pelaajan suoraan kolmessa erässä, eikä mikään viittaa vauhdin hidastumiseen.

Ruusuvuori hävisi vuoden 2023 kaksi ensimmäistä kamppailuaan, ja ensimmäinen otteluvoitto tuli hyvään paikkaan Australian avoimien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka suomalainen saavutti arvokkaan voiton, se ei tullut kovinkaan vakuuttavalla tavalla. Ilman monia taukojakin itse ottelu kesti lähes neljä tuntia, ja vastassa oli kaveri, joka ei mahdu rankingissa edes 200 parhaan joukkoon.

Grand Slam -kisassa ei kannata kuitenkaan lähteä kentälle kuin voitto mielessään. Jos Ruusuvuori pystyy karsimaan turhia virheitä pelaamisestaan ja iskemään rohkeasti, hän pystynee horjuttamaan Andrei Rublevin suosikkiasemaa peli- ja ehkä eräkohtaisestikin. Voitto olisi suomalaiselle sensaatiomaisen upea saavutus.

Australian avoimet ovat Ruusuvuorelle kuitenkin jo onnistuminen yhden otteluvoiton myötä. Koska hän hävisi viime vuonna heti avauskierroksella, tulee hänelle nousua maailmanlistalla.

Ruusuvuoren ja Rublevin välinen on torstain ohjelmassa. On kuitenkin hyvä muistaa, että sateet ovat sekoittaneet aikataulua Melbournessa.