Djokovic myönsi Eurosportille: ”Tilanne ei ole ollenkaan hyvä”

Novak Djokovic eteni kolmannelle kierrokselle Australian avoimessa tennisturnauksessa, mutta näkymät eivät ole täysin kirkkaat.

Djokovic kaatoi torstaina Enzo Couacaudin neljässä erässä.

Serbin vasen jalka (ilmeisesti takareisi) vihoitteli ottelussa pahan kerran. Djokovic joutui ottamaan ylimääräisen aikalisän, jonka aikana reiden yläosa teipattiin vahvasti. Toimenpiteen jälkeenkin pelaaja varoi vasenta jalkaansa selvästi.

Kamppailun päätyttyä Djokovic esiintyi harvinaisen suorasanaisena.

– Rehellisesti sanottuna tilanne ei ole ollenkaan hyvä, Djokovic sanoi Eurosportille.

– Otan nyt vain päivän kerrallaan. Viime ottelussa tuntui paremmalta kuin nyt, siinä kaikki, mitä voin nyt sanoa. Kaikki on nyt jumalan, fysion ja muiden käsissä. Toivottavasti pystyn palautumaan, jotta olen valmis seuraavaan kovaan otteluun, serbi lisäsi.

Kolmannella kierroksella Djokovic ottaa mittaa Grigor Dimitrovista. Dimitrov on kovassa kunnossa, sillä hän ei ole hävinnyt vielä erääkään.

Djokovic lähti Australian avoimiin neljänneksi sijoitettuna, mutta ylivoimaisena ennakkosuosikkina.

Varteenotettavia haastajia on pudonnut, koska loukkaantuneena pelannut ykkössijoitettu Rafael Nadal hävisi Mackenzie Mcdonaldille, ja kakkossijoitettu Casper Ruud koki yllätystappion Jenson Brooksbylle.

Ensimmäisen kerran 21 vuoteen ykkös- ja kakkossijoitettu ovat poissa Australian avoimien kolmannelta kierrokselta. Vastaava koettiin viimeksi vuonna 2002, jolloin Lleyton Hewitt ja Gustavo Kuerten putosivat ennen kolmatta kierrosta.


Suomen Emil Ruusuvuori hävisi Andrei Rubleville toisella kierroksella. Suomalaisella on silti tulossa nousua tenniksen maailmanlistalla, koska viime vuonna hän hävisi heti avauskierroksella.