Tsitsipas teki tempun, johon pystyi viimeksi Federer 17 vuotta sitten

Australian avoimessa tennisturnauksessa välieräpaikat valtasivat tiistaina Stefanos Tsitsipas, Karen Hatshanov, Jelena Ribakina ja Victoria Azarenka.

Tsitsipas nitisti Jiri Leheckan suoraan kolmessa erässä lukemin 6-3, 7-6, 6-4.

Tsitsipasista on kehittynyt Grand Slam -turnausten puolivälierien erikoismies. Hänestä tuli sitten Roger Federerin nuorin miespelaaja, joka etenee Australian avoimissa välieriin kolmena vuonna peräkkäin. Federer teki tempun vuosina 2004-06.

Lisäksi Tsitsipasista tuli open-aikakaudella vasta neljäs pelaaja, joka voittaa kuusi ensimmäistä Grand Slam -puolivälieräotteluaan. Aiemmin siihen ovat pystyneet Rod Laver, Patrick Rafter ja Andre Agassi.

– Tämä ottelu tuntui ihan erilaiselta kuin muut ja se oli yksi vaikeimmista tässä turnauksessa. Jirin peruslyönnit olivat loistavia, ja minulla oli tekemistä niihin vastaamisessa, Tsitsipas kertoi Jim Courierin vetämässä kenttähaastattelussa.

– Toisen erän tiebreak oli minulle mahdollisuus ottaa ottelussa massiivinen etulyöntiasema. Kokemus auttoi, ja myös spartalainen asenne. Australian avoimet ovat minulle kuin Grand Slam -kotiturnaus, Tsitsipas fiilisteli.

Tsitsipas saa välierävastustajakseen Hatshanovin, joka sai jatkopaikan vajaan kolmen erän jälkeen. Sebastian Korda joutui keskeyttämään.

Naisten kaksinpeliturnauksen puolivälierässä kohtasivat Grand Slam -turnausvoittajat Jelena Ribakina ja Jelena Ostapenko. Viime vuonna Wimbledonin voittanut Ribakina kaatoi Ostapenkon 6-2, 6-4.

USA:n Jessica Pegula pelasi aiemmilla kierroksilla vakuuttavasti, mutta entistä tenniksen maailmanlistan ykkösnimeä Azarenkaa vastaan hänellä oli vähänlaisesti sanottavaa. Ottelu päättyi 6-4, 6-1.

Jäljellä olevat miesten puolivälieräottelut: Shelton-Paul, Rublev-Djokovic

Jäljellä olevat naisten puolivälieräottelut: Pliskova-Linette, Sabalenka-Vekic