Australian avoimien miesten loppuottelu 2023: Djokovic-Tsitsipas

Kreikan Stefanos Tsitsipas ja Serbian Novak Djokovic ovat selvittäneet tiensä loppuotteluun Australian avoimen tennisturnauksen kaksinpelissä.

Tsitsipas pelasi perjantaina välierissä Karen Hatshanovia vastaan ja voitti kamppailun neljässä erässä. Lopputulos oli 7-6, 6-4, 6-7, 6-3.

Grand Slam -tason loppuottelu on Tsitsipasille uran toinen.

– Katsoin, kun Marcos Baghdatis meni loppuotteluun täällä 17 vuotta sitten. Silloin unelmoin, että voisin itsekin pelata näillä kentillä maailman parhaita vastaan, Tsitsipas kommentoi.

– Olen tyytyväinen siitä, miten taistelin. Olen jo monien vuosien ajan tehnyt töitä saadakseni kreikkalaisen tenniksen maailmankartalle.

Mestaruus Melbournessa nostaisi Tsitsipasin tenniksen maailmanlistan ykköseksi.

– Tykkään siitä numerosta… Kyseessä on Grand Slam -loppuottelu, ja taistelen ykköspaikasta. Myös ykkösranking on yksi lapsuuden unelmista. Olen nyt lähellä sitä, huomautti Tsitsipas.

Sunnuntaisessa finaalissa Tsitsipas kohtaa Novak Djokovicin, joka voitti Tommy Paulin välieräottelussa suoraan kolmessa erässä. Tulos kirjattiin muotoon 7-5, 6-1, 6-2.

Djokovic ja Tsitsipas ovat aiemmin kohdanneet 12 kertaa. Voitot ovat Djokovicille 10-2.

Keskinäisistä otteluista yhdeksän viimeisintä päättyivät Djokovicin voittoon. Tsitsipasin voitot ovat vuosilta 2019 ja 2018.

Australian avoimien naisten kaksinpeliloppuottelu käydään lauantaina. Vastakkain asettuvat Arina Sabalenka ja Kazakstanin Jelena Ribakina.