Suomen tennismaajoukkue historiallisesti maailman 16 parhaan joukkoon

Suomi pelaa tenniksen Davis Cupin lopputurnauksessa 2023.

Tennislegenda Jarkko Niemisen kipparoima Suomi varmisti historiallisen saavutuksen viikonloppuna Espoossa kaatamalla Argentiinan.

Emil Ruusuvuori sinetöi voiton lyömällä sunnuntaina kaksinpeliottelussa Facundo Bagnisin tuloksella 7-5, 6-1. Suomi siirtyi tavoittamattomaan 3-1-johtoon.

Ruusuvuori voitti lauantaina Pedro Cachinin, ja sunnuntaina hän otti Harri Heliövaaran kanssa nelinpeliottelusta voiton.

Suomen ainoa tappio tuli Otto Virtaselle, joka hävisi lauantaina Francisco Cerundololle.

Davis Cupin lopputurnaukseen pääsee vain 16 maata.

– Ihan mieletön viikonloppu, olen melkein sanaton. Ylistyssanat eivät lopu, Nieminen sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

– Joukkueemme on täynnä hienoja pelaajia ja persoonia. Täydennämme hyvin toisiamme ja olemme todella vahva joukkue. Ja mikä parasta, olemme edelleen kehittyvä joukkue, kapteeni lisäsi.

Tenniksen maajoukkuekisa Davis Cup on yksi maailman perinteikkäimmistä urheilutapahtumista. Ensimmäisen Davis Cupin pelasivat USA ja Iso-Britannia vuonna 1900 eli 122 vuotta sitten.

Kansainvälisen tennisliiton ITF:n laskujen mukaan Davis Cup on maailman suurin joukkueurheilukisa – vuonna 2020 oli mukana maajoukkueet peräti 142 eri maasta.

Yhdysvallat on Davis Cupin historian menestyksekkäin maa. Sillä on 32 mestaruutta. Kakkosella, Australialla, on 28 turnausvoittoa.

Kanada voitti Davis Cupin vuonna 2022.

Tenniksen naisten maajoukkueturnaus on nimeltään Billie Jean King Cup, joka tunnettiin aiemmin Federation Cupina. Vuonna 2023 mestaruuden vei Sveitsi.

Suomalaisen maajoukkuetenniksen huippukohta on toistaiseksi vuosi 1993, jolloin Suomen naiset etenivät puolivälieriin. Leo Palinin kipparoimassa joukkueessa pelasivat Nanne Dahlman, Linda Jansson, Katriina Saarinen ja Petra Thoren.