Ruusuvuori saa loistavan mahdollisuuden kääntää kautensa huolestuttava suunta

Emil Ruusuvuoren kausi tenniksen ATP-kiertueella on alkanut tahmeasti, mutta seuraavat viikot avaavat kaikki saumat parempaan.

Ruusuvuori aloitti vuoden tenniksen maailmanlistan sijalla 40, mutta sijoitus on pudonnut 19 pykälää kahdessa kuukaudessa.

Alkamassa on Sunshine Double eli poikkeuksellisen suuret ATP-turnaukset Indian Wellsissä ja Miamissa. Ruusuvuori viihtyy USA:n nopeilla kentillä hyvin, joten laadukkaita esityksiä on lupa odottaa.

Ensin kisataan Indian Wellsissä, Kaliforniassa. Vuosi sitten Ruusuvuori otti yhden voiton, joten kahden ottelun voittaminen tietäisi jo tuntuvaa edistystä ja tervetullutta itseluottamusbuustia 23-vuotiaalle suomalaiselle.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori kohtaa Constant Lestiennen. Keskinäinen ottelu on toinen: Lestienne voitti viime vuonna Tel Avivissa lukemin 6-4, 6-2.

Päivitys 9.3.: Lestienne luovutti toisessa erässä, ja Ruusuvuori eteni jatkoon.

Kamppailun voittaja kohtaa toisella kierroksella kokeneen Roberto Bautista Agutin.

Ruusuvuoren tenniskausi 2023

Seuraavassa pikakelaus Ruusuvuoren kaksinpelikauteen tähän mennessä.

Pune, Intia: Viime vuonna Ruusuvuori saavutti uransa ensimmäisen ATP-loppuottelupaikan nimenomaan Punessa. Tällä kertaa kauden avauksessa ei ollut onni myötä, ja suomalainen hävisi heti ensimmäisellä kierroksella Benjamin Bonzille.

Adelaide, Australia: Ruotsin Mikael Ymer pudotti Ruusuvuoren avauskierroksella kolmen erän väännön päätteeksi.

Australian avoimet: Emil sai vihdoin kauden ensimmäiset ATP-pisteensä voitettuaan 1. kierroksella pitkien sadetaukojen värittämässä ottelussa Max Purcellin neljässä erässä. Toisella kierroksella Andrei Rublev oli liian kova vastus.

Davis Cup: Toistaiseksi Ruusuvuoren – ja suomalaisen tenniksen – huippukohta vuonna 2023. Kaksinpelissä Ruusuvuori löi Argentiinan Pedro Cachinin ja Facundo Bagnisin. Lisäksi hän oli voittamassa nelinpeliottelua – Suomi historiallisesti Davis Cupin lopputurnaukseen eli maailman 16 parhaan joukkoon.

Montpellier, Ranska: Ruusuvuori otti Ymeristä revanssin ja voitti suoraan kahdessa erässä. Maxime Cressy oli parempi toisella kierroksella.

Rotterdam, Alankomaat: Arpaonni toi tenniksen maailmanlistan kolmosen Stefanos Tsitsipasin vastaan avauskierroksella. Kreikkalainen vei 7-5, 6-1.

Doha, Qatar: Upea paluu voittokantaan – Daniel Evans (ATP-29) kaatui suoraan kahdessa erässä. Toisella kierroksella Ruusuvuori taipui Jiri Leheckalle.

Dubai, AEL: Christopher O’Connell voitti Ruusuvuoren ensimmäisellä kierroksella 7-5, 6-4.