Indian Wells, 3. kierros: Ruusuvuori-Zverev

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori pelaa Indian Wellsin Masters-turnauksessa seuraavaksi Alexander Zvereviä vastaan.

Ruusuvuori eteni kolmannelle kierrokselle voitettuaan toisella kierroksella Roberto Bautista Agutin. Suomalaisen voittoluvut olivat 7-6, 6-2.

Zverev (ATP-14) pääsi toiselle kierrokselle suoraan ja voitti avausottelussaan Pedro Cachinin lukemin 6-3, 6-1.

Keskinäinen ottelu on Ruusuvuorelle ja Zvereville toinen. Vaikka Zverev on ennakkosuosikki, Ruusuvuoren tilasto on lupaava: Emil voitti saksalaisvastustajansa Miamissa kaksi vuotta sitten.

Zverev on valiotason pelaaja, vaikka viime vuonna tullut loukkaantuminen on hidastanut edistymistä. Saksalaiselta löytyvät palkintokaapista esimerkiksi olympiakulta ja kaksi ATP-lopputurnauksen mestaruutta.

Tenniksen maailmanlistalla Zverev on ollut parhaimmillaan toisena.

Pelillisten ansioittensa lisäksi Zverev on noussut otsikoihin temperamenttinsa vuoksi. Viime vuonna Zverev diskattiin Meksikon-turnauksesta hänen häiriköityään tuomaria tappiollisen nelinpeliottelun jälkeen. Vastassa oli Harri Heliövaaran tiimi.

– Zverevillä meni valitettavasti maltti niin pahasti ottelumme jälkeen, että hänet diskattiin lopulta ulos koko kilpailusta, Heliövaara kirjoitti tuolloin verkkosivuillaan.

Indian Wellsissä Ruusuvuori ja Zverev kohtaavat sunnuntaina eli joko sunnuntai-iltana tai sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Tenniksen Sunshine Double

Tenniksen ATP- ja WTA-kiertueitten keväässä on meneillään erittäin mielenkiintoinen vaihe. Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa.

Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,8 miljoonaa dollaria.

Miesten kaksinpelissä tähtiloistoa riittää: hallitsevan mestarin Taylor Fritzin lisäksi mukana ovat esimerkiksi Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud ja Holger Rune.

Suomen nelinpelihuippu Harri Heliövaara osallistuu Sunshine Doubleen ensimmäisen kerran. Hänen parinaan pelaa Lloyd Glasspool. Avausvastustaja on pari Middelkoop – Van De Zandschulp.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Mestaruutta puolustaa rankingykkönen, Puolan tennistähti Iga Swiatek. Haastajia ovat Australian avoimien äskettäiset loppuottelijat Arina Sabalenka ja Jelena Ribakina sekä Jessica Pegula ja Coco Gauff.

Myös WTA-kisan palkintorahapotti on 8,8 miljoonan dollarin suuruinen.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu 19. maaliskuuta pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.