Raducanu jäi maailman tennisykkösen jalkoihin

Brittiläinen tennissuosikki Emma Raducanu joutui pakkaamaan pelikassinsa hävinneenä Indian Wellsissä.

Tiistaina nähtiin kahden nuoren Grand Slam -turnausvoittajan kohtaaminen. Tenniksen maailmanlistan ykkönen Iga Swiatek löi Raducanun 6-3, 6-1 ja eteni puolivälieriin.

Raducanu myöntää olevansa vielä jäljessä fysiikan osalta.

– Hän (Swiatek) on minua fyysisesti paljon edellä tällä hetkellä. Ensimmäisessä erässä pystyin pitämään ottelun tasaisena, ensimmäiset kolme peliä taisivat kestää 20 minuuttia, Raducanu kertasi.

– Tuli muutama eeppinen palloralli, ja oma puolustuspelini parani. Hän sai minut kuitenkin juoksemaan ja vähän väsymäänkin.

Loukkaantumiset ovat hidastaneet Raducanun, 20, kehittymistä oleellisesti. Alkuvuosi 2023 on antanut kuitenkin positiivisia merkkejä nousukunnosta.

– Olen erittäin ylpeä itsestäni. Nyt täytyy tehdä tasaisen varmaa työtä, jotta pääsen fyysisesti haluamalleni tasolle. Nyt sain makua siitä, missä maailman ykkönen menee fyysisesti. Hän pelaa sitkeästi toistosta toiseen. Se oli minulle liikaa, sanoi Raducanu.

Puolivälierät Indian Wellsin arvokkaassa WTA 1000 -kisassa ovat Swiatek-Cirstea, Muchova-Ribakina, Sakkari-Kvitova ja Gauff-Sabalenka.

Raducanu, britti-imperiumin tennishahmo

Emma Raducanun (s. 13.11.2002) tausta on hyvin monikulttuurinen. Hän on Kanadassa syntynyt britti, jonka isä on romanialainen ja äiti kiinalainen.

Juniorivuosinaan Emma voitti seitsemän ITF-tason kaksinpelititteliä. Aikuisten ITF-tasolta turnausvoittoja on neljä kappaletta.

Ensimmäisen aikuisten ITF-tittelinsä Raducanu saavutti vuonna 2018.

Vuodesta 2021 tuli huima. Raducanu ponnisti suuriin otsikoihin Wimbledonin tennisturnauksessa. Hän eteni vain 18-vuotiaana upeasti neljännelle kierrokselle ja herätteli toiveita brittitenniksen suuresta noususta.

US Openissa hän lisäsi kierroksia ja voitti turnauksen sensaatiomaiseen tapaan. Hän aloitti kisan karsijana ja tenniksen maailmanlistan sijalla 150. Leylah Fernandez kaatui loppuottelussa lukemin 6-4, 6-3.

Raducanusta tuli nuorin britti ja open-aikakauden ensimmäinen karsija, joka voittaa Grand Slam -turnauksen. Vuonna 2022 Yhdistynyt kuningaskunta antoi Raducanulle MBE-kunnian (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) tämän palveluksista tennikselle.

Parhaimmillaan Raducanu on esittänyt täydellisyyttä hipovaa, voimakasta takarajatennistä. Oikeakätinen pelaaja pystyy vahvoihin ratkaisuihin niin kämmen- ja rystylyönneissä, syötöissä kuin palautuksissa. Sijoittumisessa ja verkkopelissä riittää vielä kehitettävää.

Raducanu viihtyy urheilun ja liikunnan parissa vapaa-ajallakin. Kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa karting, ratsastus, golf ja steppaus.

Kauden 2023 aloitti Aucklandin-turnauksessa, jossa hän joutui yhden voiton jälkeen luovuttamaan toisella kierroksella loukkaantumisen takia.

Australian avoimien avauskierroksella Raducanu kukisti Tamara Korpatschin. Toisella kierroksella tuli tappio Coco Gauffille.