Fabian Marozsan: tennispelaajan nimi mieleen

Fabian Marozsan nousi sensaatioksi tenniksen ATP-turnauksessa Roomassa.

Unkarilaiselle Marozsanille esiintyminen ATP-tason pääsarjassa on ensimmäinen. Hän juhlisti tapausta huimalla tavalla ja eteni neljännelle kierrokselle.

Maanantaina Marozsan lisäsi kierroksia ja voitti tenniksen maailmanlistan kakkosen, Carlos Alcarazin. Lopputulos oli 6-3, 7-6.

Menestyksen merkitystä lisää entisestään se tosiasia, että Roomassa pelataan arvokasta Masters-tason kisaa.

– En olisi voinut kuvitella voittavani, mutta nyt se on totta. Olen todella iloinen. Yritin tehdä jotain erityistä, jotta voittaisin muutaman pelin tai vaikka erän, mutta nyt voitinkin koko ottelun, Marozsan jutteli.

Budapestissa syntynyt Marozsan, 23, aloitti ammattilaisena vuonna 2017. Challenger-turnauksista ja alempien tasojen kisoista hänellä on seitsemän turnausvoittoa kaksinpelissä ja kuusi nelinpelissä.

Yli 190-senttinen urheilija on oikeakätinen ja käyttää kahden käden rystylyöntiä.

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori eteni Roomassa toiselle kierrokselle. Hän hävisi Daniil Medvedeville suoraan kahdessa erässä.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori oli voittanut Ugo Humbertin.

Ruusuvuori (ATP-43) ja Humbert (ATP-50) iskivät Roomassa tasaisesti, ja suomalaispelaaja kuittasi paikan toiselle kierrokselle kolmen tunnin ja kolmen erän päätteeksi.

Lopputulos Rooman massalla oli 6-4, 3-6, 7-6. Ratkaisseen tiebreakin Emil vei nimiinsä pistein 8-6 selvitettyään yhden vastustajan ottelupallonkin.

Roomassa käydään viimeinen Masters-tason turnaus ennen massakenttien kauden huipennusta eli Ranskan avoimia. Kisassa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa käsittävä kaavio. Kisa kestää runsaan viikon, ja loppuottelu käydään sunnuntaina 21. toukokuuta.

Ykkössijoitettuna Rooman massalla pelaa Novak Djokovic. Hän kohtaa neljännesvälierissä Cameron Norrien.

Korkealle sijoitettuja pelaajia ovat myös Casper Ruud ja Stefanos Tsitsipas.

Roomassa on liossa 8,6 miljoonan euron suuruiset palkintorahat. Mestarin osuus on 1,1 miljoonaa.

Roomassa pelataan lisäksi WTA 1000 -turnausta. Puolan tennistähti Iga Swiatek pelaa ykkössijoitettuna ja kohtaa seuraavaksi Donna Vekicin.

ATP-kiertueella Rooman jälkeen pelataan vielä Genevessä ja Lyonissa. WTA-turnaukset on puolestaan luvassa Pariisissa, Firenzessä, Strasbourgissa ja Rabatissa.

Grand Slam -kauden 2023 toinen kisa, Ranskan avoin tennisturnaus, alkaa Pariisissa 28. toukokuuta.