Djokovic hävisi 20-vuotiaalle – ”Täytyy varmaan kysellä häneltä vinkkejä”

Tanskan nuori tennistähti Holger Rune ylsi sankaritekoon Rooman Masters-turnauksessa ja lähetti laulukuoroon Novak Djokovicin.

Rune, 20, löi Djokovicin Rooman massalla lukemin 6-2, 4-6, 6-2.

Aktiivisista pelaajista vain kolmella on Djokovicia vastaan sekä vähintään kaksi voittoa että voitokas saldo: Runella (2 voittoa, 1 tappio), Nick Kyrgiosilla (2-1) ja Jiri Veselyllä (2-0).

– Palloa on todella vaikea saada hänen ohitseen. Hän on erittäin nopea ja hän ennakoi peliä loistavasti. Hyvin lahjakas, dynaaminen ja monipuolinen pelaaja. Minun täytyy varmaan kysellä häneltä vinkkejä, Djokovic lausahti.

Djokovic lähti Roomaan tenniksen maailmanlistan ykkösenä, mutta ensi viikolla hän putoaa vähintään kakkoseksi. Kauden toinen Grand Slam -kisa, Ranskan avoimet, lähestyy.

– Yritän vain harjoitella ja valmistautua massakauden tärkeimpään turnaukseen. Tiedän, että pystyn parempaan. Toivottavasti pääsen sataprosenttiseen kuntoon. Tunnen, että minulla on aina hyvät mahdollisuudet Grand Slam -turnauksessa, oli pelialusta sitten mikä tahansa. Katsotaan, miten käy, Djokovic pyöritteli.

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori eteni Roomassa toiselle kierrokselle. Hän hävisi Daniil Medvedeville suoraan kahdessa erässä.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori oli voittanut Ugo Humbertin.

Ruusuvuori (ATP-43) ja Humbert (ATP-50) iskivät Roomassa tasaisesti, ja suomalaispelaaja kuittasi paikan toiselle kierrokselle kolmen tunnin ja kolmen erän päätteeksi.

Lopputulos Rooman massalla oli 6-4, 3-6, 7-6. Ratkaisseen tiebreakin Emil vei nimiinsä pistein 8-6 selvitettyään yhden vastustajan ottelupallonkin.

Roomassa käydään viimeinen Masters-tason turnaus ennen massakenttien kauden huipennusta eli Ranskan avoimia. Kisassa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa käsittävä kaavio. Kisa kestää runsaan viikon, ja loppuottelu käydään sunnuntaina 21. toukokuuta.

Rune kohtaa välierissä Casper Ruudin. Toinen välierä varmistuu puolivälieräkamppailuissa Hanfmann-Medvedev ja Tsitsipas-Coric.

Roomassa on liossa 8,6 miljoonan euron suuruiset palkintorahat. Mestarin osuus on 1,1 miljoonaa.

Roomassa pelataan lisäksi WTA 1000 -turnausta. Puolan tennistähti Iga Swiatek pelasi ykkössijoitettuna, mutta hävisi puolivälierissä Jelena Ribakinalle.

WTA-kisan välierät ovat Ribakina – Jelena Ostapenko ja Veronika Kudermetova – Anhelina Kalinina.

ATP-kiertueella Rooman jälkeen pelataan vielä Genevessä ja Lyonissa. WTA-turnaukset on puolestaan luvassa Pariisissa, Firenzessä, Strasbourgissa ja Rabatissa.

Grand Slam -kauden 2023 toinen kisa, Ranskan avoin tennisturnaus, alkaa Pariisissa 28. toukokuuta.