Täydet viisi erää: Ruusuvuorelle uran toinen voitto Roland Garrosilla

Suomen Emil Ruusuvuori voitti Gregoire Barreren Ranskan avoimen tennisturnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Tenniksen maailmanlistalla 29.5. Ruusuvuori oli sijalla 46 ja ranskalainen Barrere sijalla 58.

Ottelu venyi täyteen viiteen erään. Ruusuvuori aloitti voittamalla 6-2, mutta Barrere vastasi lukemin 7-6 ja 7-5. Siihen loppuivat ranskalaisen panokset. Ruusuvuori voitti viimeiset erät pelein 6-1 ja 6-4.

Jännityskamppailulle kertyi mittaa neljä tuntia ja 14 minuuttia.

Ruusuvuori ja Barrere eivät olleet aikaisemmin kohdanneet ATP-tason ottelussa. Vuonna 2020 kaksikko pelasi tosin vastakkain karsinnoissa Rotterdamissa, ja Barrere voitti tuloksella 7-5, 7-5.

Gregoire Barrere, 29, ei ole voittanut ATP-tason turnauksia. ITF-tasolta hänellä on kuitenkin 12 titteliä, muun muassa neljä massakentiltä.

Ruusuvuori, jolle otteluvoitto Roland Garrosilla oli uran toinen, kohtaa toisella kierroksella Grigor Dimitrovin (ATP-29). Dimitrov löi avauskierroksella karsija Timofei Skatovin suoraan kolmessa erässä.

Ranskan avoimissa ykkössijoitettu on Carlos Alcaraz. Naisten kaksinpelissä ykkössijoitettuna aloittaa Puolan tennistähti Iga Swiatek.

Ranskan avoimet 2023

Vuonna 2023 Ranskan avoimissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 49,6 miljoonaa euroa. Kaksinpelin mestarit kuittasivat molemmat 2,3 miljoonaa.

Ranskan avoimet perustettiin vuonna 1891. Ensimmäiset turnaukset pelattiin hiekkakentillä. Massakentille siirryttiin vuonna 1908.

Roland Garrosin kentillä Ranskan avointa tennisturnausta on pelattu vuodesta 1928 lähtien.

Vuonna 2020 Rafael Nadalista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut Ranskan avoimien kaksinpeliturnauksen 13 kertaa. Ensimmäisen mestaruutensa Roland Garrosilla hän voitti vuonna 2005.

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja Jarkko Nieminen voitti urallaan 13 ottelua Ranskan avoimissa ja hävisi 12. Hänen paras vuotensa Pariisissa oli 2003: tuolloin hän eteni 16 parhaan joukkoon.

Emil Ruusuvuori debytoi Roland Garrosilla 2020.

Ranskan avoimen tennisturnauksen ohella muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Wimbledon ja US Open.

Suomessa Ranskan avoimet 2023 näkyvät Eurosportin tv-kanavilla ja muissa Discovery Finlandin medioissa.