Yhdeksän sijoitettua pelaajaa katsomoon Ranskan avoimissa

Yllätystuloksia kertyi lisää Ranskan avoimen tennisturnauksen toisena päivänä.

Sunnuntaina, avauspäivänä, sijoitetuista pelaajista viisi lyötiin katsomoon. Maanantaina pettymyksen joutui kokemaan yhdeksän sijoitettua.

Naisten kaksinpelistä laulukuoroon joutuivat muun muassa entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen, olympiavoittaja ja Wimbledon-mestari.

Petra Kvitova (10.) hävisi Elisabetta Cocciarettolle suoraan kahdessa erässä. Kvitova on kaksinkertainen Wimbledonin voittaja.

Karolina Pliskova (16.), joka kävi tenniksen rankingkärjessä vuonna 2017, joutui toteamaan Sloane Stephensin paremmakseen. Lopputulos oli 6-0, 6-4.

Toisin kuin monet muut pohjoisamerikkalaiset pelaajat, Stephens viihtyy massakentillä.

– Kenttä on aika konstikas. Täytyy pelata paljon ennen kuin ymmärtää esimerkiksi tuulen merkityksen. Pelaaminen on hyvin monimutkaista, mutta siksi täällä on niin upeaa kilpailla, Stephens sanoi.

Tokion olympiavoittaja Belinda Bencic taipui puolestaan Elina Avanesjanille, joka pääsi pääsarjaan ns. lucky loserina. Ottelu kesti täydet kolme erää.

Sijoitetuista pelaajista naisten kaksinpeliturnauksen jättivät lisäksi Veronika Kudermetova (11.) ja Martina Trevisan (26.)

Miesten kaksinpeliturnauksesta putosi neljä sijoitettua pelaajaa. Nimekkäin heistä on Felix Auger-Aliassime (10.), joka hävisi Fabio Fogninille. Tappio tekee Felixille kipeää, sillä viime vuonna hän eteni Roland Garrosilla neljännelle kierrokselle.

Argentiinan Diego Schwartzman on aina kova luu Grand Slam -kisoissa. Kärppämäinen pelimies lähetti tällä kertaa katsomoon Bernabe Zapata Mirallesin (32.). Schwartzman nousi upeasti voittoon hävittyään kaksi ensimmäistä erää.

Lisäksi sijoitetuista putosivat Botic van de Zandschulp (25.) ja Jan-Lennard Struff (21.).

Nimekkäistä pelaajista jatkoon iskivät muiden muassa Carlos Alcaraz ja Novak Djokovic. Aleksandar Kovacevic taisteli hyvin, mutta Djokovic klaarasi ottelunsa suoraan kolmessa erässä.

– Pelasin hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa keskittyminen hieman herpaantui. Se kertoi myös siitä, että Aleksandar paransi pelaamistaan. Grand Slam -turnauksissa voitot on ansaittava, Djokovic alleviivasi.

Alcaraz kommentoi voittoaan seuraavasti:

Suomen kaksinpeliässä Emil Ruusuvuori päässee tositoimiin vasta kolmantena pelipäivänä eli tiistaina. Katso Ruusuvuoren avausottelun asetelmat tästä.