Ranskan avoimet, 2. kierros: Ruusuvuori-Dimitrov

Suomen Emil Ruusuvuori kohtaa Grigor Dimitrovin Ranskan avoimen tennisturnauksen toisella kierroksella.

Tenniksen maailmanlistalla Ruusuvuori on sijalla 43 ja Dimitrov sijalla 29. Kaksikko ei ole aiemmin pelannut vastakkain.

Bulgarialainen Dimitrov, 32, on edelleen kovan tason pelaaja, vaikkei hän koskaan pystynyt täysin lunastamaan häneen kohdistuneita valtavia odotuksia. Parhaimmillaan hän on käynyt rankingissa kolmantena. ATP-tason turnausvoittoja hänellä on kahdeksan.

Kentän ulkopuolella Dimitrov muistetaan myös Maria Sharapovan entisenä poikaystävänä.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori voitti Gregoire Barreren viidessä erässä ja Dimitrov karsija Timofei Skatovin suoraan kolmessa erässä. Toisen kierroksen kamppailussa Dimitrov on selkeä ennakkosuosikki. Ruusuvuorella on tietenkin mahdollisuutensa, vaikka avauskierroksen esitys ei ollut kovin vakuuttava.

Roland Garrosilla Ruusuvuori on kerran aikaisemmin päässyt toiselle kierrokselle.

Ruusuvuoren ja Dimitrovin välisen ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan kamppailusta, jossa kohtaavat kisassa kahdeksanneksi sijoitettu Jannik Sinner ja Daniel Altmeier.

Ranskan avoimissa ykkössijoitettu on Carlos Alcaraz. Naisten kaksinpelissä ykkössijoitettuna aloittaa Puolan tennistähti Iga Swiatek.

Ranskan avoimet 2023

Vuonna 2023 Ranskan avoimissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 49,6 miljoonaa euroa. Kaksinpelin mestarit kuittasivat molemmat 2,3 miljoonaa.

Ranskan avoimet perustettiin vuonna 1891. Ensimmäiset turnaukset pelattiin hiekkakentillä. Massakentille siirryttiin vuonna 1908.

Roland Garrosin kentillä Ranskan avointa tennisturnausta on pelattu vuodesta 1928 lähtien.

Vuonna 2020 Rafael Nadalista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut Ranskan avoimien kaksinpeliturnauksen 13 kertaa. Ensimmäisen mestaruutensa Roland Garrosilla hän voitti vuonna 2005.

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja Jarkko Nieminen voitti urallaan 13 ottelua Ranskan avoimissa ja hävisi 12. Hänen paras vuotensa Pariisissa oli 2003: tuolloin hän eteni 16 parhaan joukkoon.

Emil Ruusuvuori debytoi Roland Garrosilla 2020.

Ranskan avoimen tennisturnauksen ohella muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Wimbledon ja US Open.

Suomessa Ranskan avoimet 2023 näkyvät Eurosportin tv-kanavilla ja muissa Discovery Finlandin medioissa.