Sinner kaatui jännitysottelussa – ”Palaan vielä yhä vahvempana”

Jannik Sinnerin putoaminen varhaisessa vaiheessa on yksi Ranskan avoimen tennisturnauksen suurimmista yllätyksistä tähän mennessä.

Italialainen Sinner (ATP-9) koki torstaina tappion Saksan Daniel Altmeierille. Viisieräinen kamppailu kesti huimat viisi tuntia ja 26 minuuttia.

Sinnerillä, 21, oli jo ottelupallokin neljännessä erässä, mutta Altmeier syttyi poikkeukselliseen taisteluun. Lopulta saksalainen pääsi tuulettamaan voittoa viiden erän päätteeksi.

– Minulla oli mahdollisuuteni. Välillä oli epäonneakin, mutta tällaista on tennis. Teen vielä paluun yhä vahvempana, Sinner vakuutteli.

– Loin ehkä itselleni vähän liikaa odotuksia ja paineita, mutta nehän kuuluvat peliin. Vaikea tätä tappiota on silti niellä. Tunsin olevani hyvin valmistautunut, ja henkisesti fiilis oli hyvä. Alla oli todella pitkiä harjoitussessioita. On rankkaa, kun kova työ ei palkitse. Pitkällä tähtäimellä palkintoja varmasti kyllä tulee.

Sinnerin ja Altmeierin kohtaaminen oli toinen. Sinner oli voittanut 2022 US Openissa. Altmeier on tenniksen maailmanlistalla sijalla 79 ja ATP-turnausvoittojen tilasto näyttää nollaa. Torstaina hän oli kuitenkin rautaa Roland Garrosilla.

– Hän syötti hyvin. Hän on taistelija, ja hänen asenteensa oli parempi kuin minulla. Olen iloinen hänen puolestaan, sanoi Sinner.

Emil Ruusuvuori: Ruusuvuori hävisi Grigor Dimitroville toisella kierroksella. Myöhemmin torstaina hänen oli määrä pelata nelinpeliä Patrik Niklas-Salmisen kanssa. Jalkavamman vuoksi Emil joutui kuitenkin vetäytymään.

– Kipu yltyi todella kovaksi kolmannessa erässä, ja nyt käydään tutkimuksia tarkemmin lääkärien johdolla. Jalkavamma on sellainen, etten pysty valitettavasti pelaamaan nelinpeliä, Ruusuvuori sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Harri Heliövaara: Heliövaara ja hänen brittiläinen parinsa Lloyd Glasspool ovat edenneet nelinpelin puolivälieriin. Torstaina kaatui tiimi Ivashka-Popirin.

Heliövaara ja Glasspool (sijoitus 5.) kohtaavat puolivälierissä voittajan ottelusta Matwe Middelkoop – Andreas Mies vastaan Jonathan Eysseric – Harold Mayot.