Djokovic voitti Ranskan avoimien 2023 mestaruuden

Novak Djokovic on voittanut Ranskan avoimen tennisturnauksen 2023 miesten kaksinpelin mestaruuden.

Sunnuntaina Roland Garrosilla käydyssä loppuottelussa Djokovic löi Casper Ruudin suoraan kolmessa erässä.

Ottelu päättyi lukemiin 7-6, 6-3, 7-5. Finaali kesti runsaat kolme tuntia.

Djokovic nousee miesten Grand Slam -historian kärkeen. Hän on voittanut nyt 23 Grand Slam -kaksinpeliturnausta eli enemmän kuin kukaan muu miespelaaja.

Lisäksi Djokovicista tuli ensimmäinen mies, joka on voittanut jokaisen Grand Slam -turnauksen vähintään kolme kertaa.

Kaksinpelin mestarina Djokovic kuittaa 2,3 miljoonan euron suuruisen palkinorahan. Tyhjin käsin ei jää hävinnyt finalistikaan, jonka tili kasvaa 1,15 miljoonalla.

– Seitsemänvuotiaana unelmoin Wimbledonin voittamisesta ja nousemisesta tenniksen rankingykköseksi. Olen enemmän kuin kiitollinen siitä, että olen voinut luoda oman kohtaloni. Jos haluaa paremman tulevaisuuden, se on luotava itse. Oli kunnia voittaa täällä monien urheilutähtien läsnä ollessa, Djokovic sanoi mestarin puheenvuorossaan.

Pariisissa loppuottelua seurasivat muiden muassa jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic, Kylian Mbappe ja Olivier Giroud sekä amerikkalaisen jalkapallon tähti Tom Brady.

Maanantaina Djokovic palaa tenniksen maailmanlistan ykköseksi. Hän ohittaa Carlos Alcarazin. Alcaraz hävisi välierissä nimenomaan Djokovicille.

Djokovic on ansaitusti yksi aikamme arvostetuimmista huippu-urheilijoista ja kiistämättä yksi kaikkien aikojen tennispelaajista. Viime vuosina hänen käytöksensä on kuitenkin herättänyt suuria kysymysmerkkejä. Hän on muun muassa ilmoittautunut koronavirusrokotteiden vastustajaksi ja tehnyt kyseenalaisia mielenilmauksia kansainvälisestä politiikasta.

Norjan tennisihme Ruud pitää paikkansa rankingin neljäntenä. Hän hävisi vuosi sitten Ranskan avoimien loppuottelussa Rafael Nadalille.

Ranskan avoimen tennisturnauksen 2023 naisten kaksinpelin mestaruuden voitti Puolan Iga Swiatek. Hän kaatoi loppuottelussa Karolina Muchovan.

Ranskan avoimen tennisturnauksen ohella muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Wimbledon ja US Open.