Miksi Ruusuvuoren ranking putoaa, vaikka hän paransi rajusti tulostaan?

Emil Ruusuvuori hävisi Tallon Griekspoorille Alankomaissa pelattavan tenniksen ATP-turnauksen välierissä.

Griekspoor ratkaisi ottelun ’s-Hertogenboschissa ottamalla yhden syötönmurron kummassakin erässä. Lopputulos oli 6-4, 7-5.

– Hän (Ruusuvuori) paransi pelaamistaan toisessa erässä, mutta pystyin keskittymään omaan pelaamiseeni, Griekspoor sanoi voittajan puheenvuorossaan.

– Murroilla sain paineita pois pelaamisestani, ja olen todella tyytyväinen suoritukseeni. Lisäksi täydellä stadionilla oli uskomattoman hyvä tunnelma, lisäsi Griekspoor.

ATP-välieräpaikka ruohokenttäturnauksessa oli Ruusuvuorelle uran ensimmäinen.

Vaikka Ruusuvuori pelasi ’s-Hertogenboschissa paljon paremmin kuin viime vuonna (vain yksi otteluvoitto), hänen asemansa tenniksen maailmanlistalla on heikkenemässä.

Syy on se, että ATP vertaa käynnissä olevaa viikkoa viime vuoden peliviikkoon 13.–19. kesäkuuta eikä tällä hetkellä pelattavaan turnaukseen. Kyseisellä viime vuoden viikolla Ruusuvuori pelasi loistavasti Lontoossa ja saavutti puolivälieräpaikastaan 110 ATP-pistettä. Koska nyt tilille tulee 90 pinnaa, Ruusuvuori menettää käytännössä 20 pistettä.

Ensi maanantaina Ruusuvuoren ranking on todennäköisesti 44. Hänen seuraava turnauksensa on maanantaina alkava kisa Lontoon Queen’s Clubilla. Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella Matteo Berrettinin (ATP-21).

ATP 500 -tason turnauksessa on jaossa palkintorahaa 2,3 miljoonan euron edestä, ja ykkössijoitettuna aloittaa Carlos Alcaraz. Pääsponsorina toimii autokaupan markkinapaikka cinch.

Wimbledon huipentaa ruohokenttäkauden

Roland Garrosin jälkeen siirryttiin tutusti ruohokenttien kaudelle. Viikolla 24 ATP-turnauksia käydään Stuttagartissa ja ’s-Hertogenboschissa.

Viikon 25 kisat kamppaillaan Lontoossa ja Hallessa. Seuraavalla viikolla siirrytään Mallorcalle ja Eastbourneen.

Viikolla 24 WTA-turnauksia käydään Valenciassa (massa), ’s-Hertogenboschissa ja Nottinghamissa. Viikon 25 kisat kamppaillaan Gaibassa, Birminghamissa ja Berliinissä. Seuraavalla viikolla siirrytään Bad Homburgiin ja Eastbourneen.

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus huipentaa ruohokenttien kauden 3. heinäkuuta alkaen.