Tenniksen maailmanlistat viikko ennen Wimbledonia

Kun Wimbledonin turnauksen alkuun on viikko aikaa, tenniksen maailmanlistan ykköset ovat Carlos Alcaraz ja Iga Swiatek.

Alcaraz palasi rankingkärkeen voitettuaan Lontoon Queen’s Clubilla pelatun ruohokenttäturnauksen. Ruohokenttämestaruus oli “Carlitosille” ATP-uran ensimmäinen.

Kolmen kärjen täydentävät kakkoseksi pudonnut Novak Djokovic ja Daniil Medvedev.

Viime viikon ilmiö oli myös Kazakstanin Aleksander Bublik, joka nappasi mestaruuden Hallen ruoholla Saksassa. Viikko oli hänelle upea, sillä hän kaatoi kovan tason pelimiehiä. Matkan varrella hän voitti Jannik Sinnerin, Alexander Zverevin ja loppuottelussa Andrei Rublevin.

Bublik nousee maailmanlistalla peräti 22 sijaa ja ottaa uransa parhaan rankingin 26.

Suomen Emil Ruusuvuori löytyy pykälältä 45.

Tenniksen naisten maailmanlistan kärjessä ovat Swiatek, Arina Sabalenka ja Jelena Ribakina.

Kaksinkertainen Wimbledon-mestari Petra Kvitova löytää virettään hyvään aikaan. Hän oli paras viime viikolla Berliinissä. Viikon muut mestarit olivat Jelena Ostapenko (Birmingham) ja Ashlyn Krueger (Gaiba).

Wimbledon huipentaa ruohokenttäkauden

Roland Garrosin massakenttien jälkeen siirryttiin tutusti ruohokenttien kaudelle. Viikolla 24 ATP-turnauksia käytiin Stuttgartissa ja ’s-Hertogenboschissa.

Viikon 25 kisat kamppailtiin Lontoossa ja Hallessa. Alkaneella viikolla siirrytään Mallorcalle ja Eastbourneen. Ruusuvuori pelasi Eastbournessa ja hävisi avauskierroksella Gregoire Barrerelle.

Viikolla 24 WTA-turnauksia käytiin Valenciassa (massa), ’s-Hertogenboschissa ja Nottinghamissa. Viikon 25 kisat kamppailtiin Gaibassa, Birminghamissa ja Berliinissä. Alkaneella viikolla siirrytään Bad Homburgiin ja Eastbourneen.

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus huipentaa ruohokenttien kauden 3. heinäkuuta alkaen.

Karsinnat Wimbledonissa ovat jo alkaneet. Heti kärkeen saatiin mielenkiintoinen otatus, sillä Otto Virtanen kohtasi Henri Laaksosen. Virtanen oli parempi lukemin 6-1, 6-4.