Wimbledonista putosi kuusi sijoitettua pelaajaa heti avauspäivänä

Wimbledonin tennisturnauksen ensimmäinen pelipäivä toi mukanaan tutusti joukon yllätystuloksia.

Naisten kaksinpeliturnauksesta putosi neljä sijoitettua pelaajaa ja miesten kisasta kaksi.

Yllättävin putoaja oli Coco Gauff, joka oli sijoitettu naisten kaksinpeliturnauksessa seitsemänneksi. Hän hävisi Sofia Keninille lukemin 4-6, 6-4, 6-2.

Kenin ei toki ole mikä tahansa pelaaja: yhdysvaltalainen Kenin voitti Australian avoimet vuonna 2020 ja meni myöhemmin samana vuonna Ranskan avoimien loppuotteluun.

– Hänellä ei ollut mitään hävittävää, Gauff kommentoi.

– Tiesin jo ennen ottelua, että hän pelaa motivoituneesti. Millään muulla asialla ei ole merkitystä kuin päivän kunnolla. Tappion jälkeen haluan tehdä töitä aiempaakin ahkerammin, mutta nyt olo on pettynyt ja turhautunut. Olen tehnyt rajusti töitä, mutta selvästikään se ei riitä, puntaroi Gauff.

Ljudmila Samsonova (15.) koki tappion Ana Bogdanille suoraan kahdessa erässä. Nelinpelin rankingykkönen Katerina Siniakova jatkoi hienoa kaksinpelikesäänsä ja lähetti Qinwen Zhengin (24.) laulukuoroon. Mayar Sherif (31.) joutui puolestaan taipumaan Rebeka Masarovalle.

Miesten kaksinpeliturnauksessa Felix Auger-Aliassime (sijoitus Wimbledonissa 11.) koki pettymyksen. Sen aiheutti Michael Mmoh, jonka sijoitus tenniksen maailmanlistalla on 119:s. Mmoh vei ottelun nimiinsä neljässä erässä.

Yoshihito Nishioka (24.) puolestaan hävisi Daniel Elahi Galanille suoraan kolmessa erässä.

Ruusuvuori hävisi Wimbledonissa

Tenniksen naisten rankingykkönen Iga Swiatek avasi vakuuttavasti ja voitti suoraan kahdessa erässä Zhu Linin. Tulos oli 6-1, 6-3.

– Pelasin todella vahvasti omaa peliäni ja pääsin hyvään rytmiin, Swiatek arvioi.

– Ruohokenttien kausi on lyhyt, joten täytyy olla heti valmiina. Mielestäni parhaat tennispelaajat menestyvät kaikilla alustoilla. Teen parhaani, jotta oma ruohokenttäpelinikin kehittyisi ja tuntisin ruoholla oloni mukavaksi, puolalainen kertoi.

Suomen Emil Ruusuvuori joutui katsomoon heti avauskierroksen ottelun jälkeen. Vanha kettu ja kolminkertainen Grand Slam -turnausvoittaja Stan Wawrinka kaatoi suomalaisen suoraan kolmessa erässä. Tulos oli 7-5, 7-5, 6-4.

Novak Djokovic, miesten kisan suurin ennakkosuosikki, löi Pedro Cachinin suoraan kolmessa erässä tuloksella 6-3, 6-3, 7-6.

Wimbledonin 2023 ennakkosuosikit

Carlos Alcaraz on ykkössijoitettu vuoden 2023 Wimbledonissa, mutta selkeä ennakkosuosikki miesten turnauksen voittajaksi on Novak Djokovic.

Djokovicin haastajia Alcarazin lisäksi ovat Daniil Medvedev, Jannik Sinner ja Alexander Zverev. Viime vuoden loppuottelija Nick Kyrgios ei sen sijaan osallistu rannevamman vuoksi.

Naisten kaksinpeliturnauksessa suosikkiasetelma on paljon mutkikkaampi. Maailmanlistan ykkönen Iga Swiatek hakee vimmaisesti mestaruutta, sillä hän ei ole päässyt Wimbledonissa edes puolivälieriin.

Viime vuoden mestari Jelena Ribakina on jälleen kuumimpien pelaajien joukossa. Kovia haastajia ovat Arina Sabalenka ja Ons Jabeur. Jokerikorttina on 33-vuotias kaksinkertainen Wimbledon-mestari Petra Kvitova.

Wimbledonin 2023 palkintorahat

Vuonna 2023 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 44,7 miljoonaa puntaa palkintorahaa. Kaksinpelin mestarit kuittaavat 2,35 miljoonan punnan (noin 2,7 miljoonaa euroa) potit.

Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa 3.–16. heinäkuuta.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja US Open.