Wimbledonin loppuottelu 2023: Djokovic-Alcaraz

Novak Djokovic ja Carlos Alcaraz pelaavat vastakkain Wimbledonin tennisturnauksen 2023 miesten kaksinpelin loppuottelussa.

Alcaraz on tenniksen maailmanlistan ykkönen ja Wimbledonin ykkössijoitettu. Djokovic on kakkonen niin rankingissa kuin Wimbledon-sijoituksissa.

Aiemmin Alcaraz ja Djokovic ovat kohdanneet vain massakentillä. Viime vuonna Alcaraz löi Djokovicin tiukassa kamppailussa Madridissa. Aiemmin tänä vuonna Djokovic oli parempi Ranskan avoimen tennisturnauksen välierissä.

Vastakkain asettuvat kahden pelaajasukupolven huippunimet. Djokovic, 36, on miesten kaksinpelissä kaikkien aikojen Grand Slam -turnausvoittaja 23 tittelillään, kun taas 16 vuotta nuorempi Alcaraz on noussut komeettamaisesti tenniksen huipulle parin viime vuoden aikana.

Vaikka Alcaraz on parantanut ruohokenttäpelaamistaan huimasti, Djokovic on sunnuntaisen loppuottelun selvä ennakkosuosikki. Voittaakseen Alcarazin on pelattava elämänsä ottelu – mutta mikäänhän ei estä häntä tekemästä sitä juuri nyt.

Veikkauksen Pitkävedossa Djokovicin otteluvoittokerroin on 1,49 ja Alcarazin vastaava 2,54.

Wimbledonin tennisturnauksen 2023 naisten kaksinpelin loppuottelussa kohtasivat Ons Jabeur ja Marketa Vondrousova. Vondrousova voitti lauantaina käydyn finaalin ja otti ensimmäisen Grand Slam -tittelinsä.

Wimbledonin 2023 palkintorahat

Vuonna 2023 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 44,7 miljoonaa puntaa palkintorahaa. Kaksinpelin mestarit kuittaavat 2,35 miljoonan punnan (noin 2,7 miljoonaa euroa) potit.

Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa 3.–16. heinäkuuta.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja US Open.