Tenniksen loppuvuodesta 2023 tuli poikkeuksellisen kiinnostava

Tenniksen loppuvuosi 2023 kehittyy hyvin jännittäväksi, eikä vähiten vahvan suomalaisleiman vuoksi.

Shanghaissa on alkanut yksi loppuvuoden suurimmista ATP-turnauksista. Suomalaisväriä Masters-kisaan tuo Harri Heliövaara, joka kilpailee nelinpelissä parinaan Lloyd Glasspool.

Kaksinpeliturnauksen ykkössijoitettu on Carlos Alcaraz, ja liossa on lähes yhdeksän miljoonan dollarin suuruiset palkintorahat. Turnaus huipentuu sunnuntaina 15. lokakuuta.

Suomen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori joutui jättämään Aasian-kisat väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta hänen on määrä palata kentälle Stockholm Openissa, joka tottelee nyt sponsoroitua nimeä BNP Paribas Nordic Open.

Tukholmassa pelataan 16.–22. lokakuuta, ja mestaruutta puolustaa Tanskan Holger Rune.

Pariisissa käytävä Masters-turnaus kuuluu tutusti loppuvuoden helmiin. Aina hyvätunnelmainen ”hallimasters” isketään 30. lokakuuta – 5. marraskuuta. Myös tämän kisan viime vuonna voitti Rune.

Helsingin Talissa pelattava HPP Open on kehittymässä suureksi suomalaistapahtumaksi. Haastajatason kisa käydään 6.–12. marraskuuta. Suomen tärkeimmät tennispelaajat Ruusuvuori, Heliövaara ja Otto Virtanen ovat kukin tulossa pelaamaan kotimaahansa.

Nuorten tuore EM-hopeamitalisti Linus Lagerbohm toimii turnauksen ”tennislähettiläänä”.

Marraskuun 12. päivänä käynnistyy ATP-lopputurnaus, joka on vuoden kiertuehuipennus ja suurin halliturnaus. Mukaan pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja nelinpelitiimiä.

Carlos Alcaraz, Novak Djokovic ja Daniil Medvedev ovat varmistaneet paikkansa vuoden 2023 lopputurnaukseen. Turnaus isketään Torinossa.

Kierrokset vain nousevat ATP-kiertueen päätyttyä, sillä maajoukkuekilpailu Davis Cupin lopputurnaus jatkuu pudotuspeleillä. Suomen joukkue kirjoitutti historiankirjat uusiksi ja eteni alkulohkosta playoffeihin.

Vastus on äärimmäisen kova, hallitseva maailmanmestari Kanada. Suomi ja Kanada iskevät yhteen 21. marraskuuta. Paikkana on Malaga.