Sinner ensimmäinen otteluvoittaja tenniksen ATP-lopputurnauksessa

Jannik Sinner ja Novak Djokovic olivat tenniksen ATP-lopputurnauksen ensimmäiset otteluvoittajat vuoden 2023 kisassa.

Sunnuntaina Torinossa käynnistyneen turnauksen avausottelussa Jannik Sinner löi Stefanos Tsitsipasin suoraan kahdessa erässä. Lopputulos oli 6-4, 6-4.

– Olin innoissani, kun sain astella kentälle ATP-lopputurnauksessa. Tämä on todella erityinen tapahtuma, Sinner kommentoi.

– Tiesin, että avausottelusta tulee vaikea, mutta mielestäni käsittelin tilanteen hyvin. Yritin pysyä aggressiivisena. Olen tyytyväinen suoritukseeni, ja toivottavasti pystyn jatkamaan tällaisella intensiteetillä, italialainen lisäsi.

”Vihreässä alkulohkossa” pelaavat lisäksi Novak Djokovic ja Holger Rune. Kaksikon välisestä iltaottelusta tuli tasainen. Djokovic voitti kolmen erän jälkeen lukemin 7-6, 6-7, 6-3.

”Punaisen alkulohkon” muodostavat Alexander Zverev, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev ja Andrei Rublev. Maanantain ottelut ovat Alcaraz-Zverev ja Medvedev-Rublev.

– Viikko on kaiken kaikkiaan jotain ihan spesiaalia. Pelaamme sisätiloissa, joten meteli on tavallista kovempi, ja yleisö on hienosti mukana. Kentällä täytyy keskittyä ja yrittää pysyä positiivisena, Sinner ohjeisti.

Alkulohkot ovat ATP-lopputurnauksen erikoisuus. Lohkoista kaksi parasta jatkavat välieriin.

ATP-lopputurnaukseen pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia. Järjestyksen määräävät kalenterivuoden aikana saavutetut ATP-pisteet.

Jos kaksinpeliturnauksen voittaja pelaa koko kisan tappioitta, hän kuittaa 1 500 ATP-pistettä ja 4,8 miljoonan dollarin suuruisen palkintorahan.

Voittava nelinpelitiimi saa palkintorahaa enimmillään runsaat 943 000 dollaria.

ATP-lopputurnauksen päätyttyä maajoukkuekilpailu Davis Cupin lopputurnaus jatkuu pudotuspeleillä. Suomen joukkue kirjoitutti historiankirjat uusiksi ja eteni alkulohkosta playoffeihin.

Vastus on äärimmäisen kova, hallitseva maailmanmestari Kanada. Suomi ja Kanada iskevät yhteen 21. marraskuuta. Paikkana on Malaga.