Zverev voitti Alcarazin ATP-lopputurnauksessa

Alexander Zverev yllätti Carlos Alcarazin tenniksen ATP-lopputurnauksen toisena pelipäivänä.

Zverev oli maanantaina Alcarazia vahvempi Torinossa käydyssä alkulohko-ottelussa. Kamppailu päättyi lukemin 6-7, 6-3, 6-4.

Alcaraz esitti ensimmäisessä erässä nautittavaa, yleisöystävällistä tennistä. Hän nousi verkolle ja löi mainioita stoppareita. Hän sai vastustajansa epäröimään, ja se kantoi hedelmää.

Zverev paransi kuitenkin oleellisesti ja vei kaksi seuraavaa erää.

– Hyvästä syötöstä oli paljon apua. Tenniksen maailmanlistan kakkoselle ei parane antaa murtoja, joten olen tyytyväinen, Zverev kommentoi.

Saksalaispelaajalle tuli myös pieniä kauhunhetkiä, jotka toivat mieleen hänen vaikean loukkaantumisensa Ranskan avoimissa.

– Nilkka ei vääntynyt, mutta jotenkin lipsahti. Kipua tuntui hetken ajan, mutta tuskin mitään meni rikki. Ei se ole mitään Pariisissa tapahtuneen kaltaista, Zverev sanoi.

”Punaisen lohkon” toinen maanantaiottelu oli Daniil Medvedev – Andrei Rublev. Medvedev oli parempi tuloksella 6-4, 6-2.

”Vihreä lohko” aloitti jo sunnuntaina. Jannik Sinner voitti Stefanos Tsitsipasin ja Novak Djokovic Holger Runen.

Tiistain ottelut ovat Tsitsipas-Rune ja Djokovic-Sinner.

Alkulohkot ovat ATP-lopputurnauksen erikoisuus. Lohkoista kaksi parasta jatkavat välieriin.

ATP-lopputurnaukseen pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia. Järjestyksen määräävät kalenterivuoden aikana saavutetut ATP-pisteet.

Jos kaksinpeliturnauksen voittaja pelaa koko kisan tappioitta, hän kuittaa 1 500 ATP-pistettä ja 4,8 miljoonan dollarin suuruisen palkintorahan.

Voittava nelinpelitiimi saa palkintorahaa enimmillään runsaat 943 000 dollaria.

ATP-lopputurnauksen päätyttyä maajoukkuekilpailu Davis Cupin lopputurnaus jatkuu pudotuspeleillä. Suomen joukkue kirjoitutti historiankirjat uusiksi ja eteni alkulohkosta playoffeihin.

Vastus on äärimmäisen kova, hallitseva maailmanmestari Kanada. Suomi ja Kanada iskevät yhteen 21. marraskuuta. Paikkana on Malaga.