Australian avoimet: naisten kaksinpelin ensimmäinen kierros

Australian avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpeliin on luvassa hurjaa jännitystä jo ensimmäiselle kierrokselle.

Kaksinpeliturnauksen ykkössijoitettuna aloittaa tenniksen maailmanlistan kärkinimi Iga Swiatek. Hänen asetelmansa on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä vastaan asettuu Australian avoimien 2020 mestari Sofia Kenin (WTA-38).

Kuumat paikat ovat taatusti luvassa toisellekin kierrokselle, sillä Swiatek-Kenin-ottelun voittaja saa vastaansa joko kolminkertaisen Grand Slam -turnausvoittajan Angelique Kerberin tai aina vaarallisen Danielle Collinsin.

Kerber, 35, synnytti lapsen viime vuonna ja palasi WTA-kiertueelle vuodenvaihteen United Cupissa.

Kerber on entinen maailmanlistan ykkönen, ja entisistä rankingykkösistä Melbournessa esiintyvät erityisen mielenkiintoisissa otteluissa myös Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Karolina Pliskova (kuvassa alla) ja Victoria Azarenka.

Osaka kohtaa Caroline Garcian, joka voitti WTA-lopputurnauksen vuonna 2022. Wozniacki saa vastaansa major-kisoissa usein tasonsa nostavan Magda Linetten. Pliskovan vastustaja on Wimbledon-mestari Jelena Ribakina, kun taas Azarenka ottaa mittaa Camila Giorgista.

Yksi tämän hetken seuratuimmista tennispelaajista on Emma Raducanu, jonka ura on kärsinyt kohtuuttomasti loukkaantumisista ja valmentajavaihdoksista. Vuoden 2021 US Open -mestari kohtaa nyt avauskierroksella Shelby Rogersin.

– Kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen olivat paikat kipeänä, mutta olen palautunut, ja fiilis on nyt hyvä, Raducanu kertoi lehdistölle.

– Tein ahkerasti töitä ennen kautta. Vaikka nyt tuntuu hyvältä, suoritusvarmuuden saamiseen kuluu aikaa. Töitä on jatkettava. Rehellisesti sanottuna kuntoni on niin hyvä, että sen on pakko tulla esiin, jos saan tehtyä tasaisesti töitä, brittitähti kertoi.

Miesten kaksinpelin hallitseva mestari ja ykkössijoitettu Novak Djokovic saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa karsijan. Kakkossijoitettu Carlos Alcaraz pelaa puolestaan kokenutta Richard Gasquet’ta vastaan.

Avauskierroksella Emil Ruusuvuoren vastustaja on yhdysvaltalainen Patrick Kypson.

Australian avoimet pelataan kovapintaisilla kentillä Melbournessa. Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open.