Kolme sijoitettua pelaajaa putosi Australian avoimista avauspäivänä

Yllätykset kuuluvat tenniksen Grand Slam -turnauksiin, ja se nähtiin myös Australian avoimien ensimmäisenä pelipäivänä.

Naisten kaksinpeliturnauksessa kolme sijoitettua pelaajaa joutui jättämään kentän hävinneinä.

Korkeimmalle sijoitettu putoaja oli Ljudmila Samsonova (13.), joka kärsi tappion Amanda Anisimovalle suoraan kahdessa erässä. Xinyu Wang (30.) taipui kolmessa erässä Diane Parrylle.

Magda Linette (20.) hävisi puolestaan Caroline Wozniackille, joka muistetaan entisenä tenniksen maailmanlistan ykkösenä ja Australian avoimien mestarina. Linette joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä loukkaantumisen takia. Wozniacki johti lukemin 6-2, 2-0.

– Se (vastustajan luovuttaminen) on aina ikävä juttu, Wozniacki kommentoi.

– Magda on hyvä ystäväni, olen tuntenut hänet vuosien ajan. Viime vuonna hän pelasi uskomattoman hyvin. En halunnut otteluun tällaista loppua. Toivottavasti Magdan loukkaantuminen ei ole paha ja hän kuntoutuu nopeasti, tanskalainen lisäsi.

Perheenlisäyksen ja terveyshuolien vuoksi Wozniacki, 33, oli pitkään poissa huipputenniksestä. Viime vuonna hän alkoi tehdä paluuta ja muun muassa selvisi US Openissa neljännelle kierrokselle. Nyt tavoitteet ovat yhä korkeammalla.

– Unelma on tietysti turnauksen voitto. Pelaan hyvin, joten miksen voisi voittaa? Olen tehnyt paljon töitä päästäkseni tähän pisteeseen. Kun sain kaksi lasta, en uskonut, että paluu olisi enää mahdollinen.

– Pelasin mielestäni todella hyvin. Yritin päästä palloon aikaisin ja pelata aggressiivisesti. Syöttöni voisi vielä parantua, ehkä edistystä tulee jo seuraavassa ottelussa, pohti Wozniacki.

Miesten kaksinpeliturnauksessa kaikki sunnuntaina pelanneet 32 parhaan joukkoon sijoitetut pelaajat etenivät jatkoon. Yllättäjä toki saatiin: Kroatian Dino Prizmic, 18, piinasi Novak Djokovicia neljä tuntia ennen kuin kärkisijoitettu sinetöi voittonsa neljässä erässä.

Prizmicistä tuli rankinghistorian toiseksi nuorin pelaaja, joka voittaa maailmanlistan ykköseltä erän Australian avoimissa.

Kamppailun jälkeen Djokovic suuntasi huomion auliisti nuoreen haastajaansa.

– Hän ansaitsi kaikki tänään saamansa suosionosoitukset. Hän on loistava pelaaja ja kypsä ikäisekseen. Hän hallitsi tekemisensä kentällä uskomattoman hyvin. Tämä on hänen hetkensä, ja hän olisi helposti voinut jopa voittaa tämän ottelun, Djokovic sanoi kenttähaastattelussa.

Suomen Emil Ruusuvuoren ensimmäisen kierroksen ottelu on maanantain ohjelmassa. Jos aikataulu pitää, ottelu alkaa Suomen aikaa kello kahdelta aamuyöllä.