Ruusuvuori-Medvedev: Australian avoimien 2. kierros

Suomen Emil Ruusuvuori kohtaa Australian avoimen tennisturnauksen toisella kierroksella Daniil Medvedevin.

Australian avoimien alla julkaistulla tenniksen maailmanlistalla Ruusuvuori oli sijalla 53 ja Medvedev sijalla kolme.

Ruusuvuori ja Medvedev ovat kohdanneet aiemmin kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla voiton vei Medvedev: hän oli parempi viime vuonna Rooman massalla ja kaksi vuotta sitten kovalla kentällä Astanassa. Kumpikin ottelu ratkesi suoraan kahdessa erässä.

Myös Australian avoimien keskinäisessä ottelussa Medvedev on selkeä ennakkosuosikki. Maailmanlistan ykkösenäkin käynyt pelaaja pääsi Melbourneen levänneenä, sillä hän ei ottanut osaa alkuvuoden turnauksiin. Daniil Medvedev on erinomainen kovien kenttien pelaajia.

Ruusuvuori avasi kautensa loistavasti ja eteni uransa toiseen ATP-turnauksen loppuotteluun. Hän taipui loppuottelussa Andrei Rubleville. Alkuvuodesta suomalainen on saanut rutkasti uutta puhtia tekemiseensä, ja esimerkiksi erävoitto Medvedevistä olisi mainio suoritus.

Ruusuvuori ja Medvedev kohtaavat aikaisintaan keskiviikkona.

Ruusuvuori voitti Kypsonin Australian avoimissa

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori voitti Patrick Kypsonin neljässä erässä. Lukemat olivat 4-6, 6-3, 6-4, 7-6.

Ruusuvuori sai ykkössyöttönsä ruutuun 63-prosenttisesti ja voitti 86 prosenttia pisteistä, jotka olivat lähteneet hänen ykkösestään. Ässiä suomalainen paukutti 19 kappaletta.

Emil iski paljon enemmän voittolyöntejä kuin vastustajansa (62-38), mutta teki vain hieman enemmän ns. helppoja virheitä (44-40).

Medvedev puolestaan löi ensimmäisessä ottelussaan Terence Atmanen. Ottelu ratkesi, kun Atmane joutui luovuttamaan neljännessä erässä. Erät olivat Medvedevin eduksi 2-1.

Suomen Harri Heliövaara osallistuu Australian avoimien nelinpeliturnaukseen uuden parinsa John Peersin kanssa. Ensimmäisen kierroksen vastustaja on pari Alex Bolt – Luke Saville. Molemmat tiimit ovat sijoittamattomia.