Kaikki puolivälierät selvillä Australian avoimissa 2024

Kahdeksan parasta pelaajaa ovat selvillä Australian avoimen tennisturnauksen kaksipelikisoissa.

Miesten kaksinpeliturnauksen puolivälieriin eteni ainoastaan sijoitettuja pelaajia. Samalla koettiin ensimmäinen kerta Australian avoimien open-aikakauden historiassa, että kaikki kuusi korkeimmalle sijoitettua miespelaajaa menivät puolivälieriin.

Alimmas sijoitettu jatkaja on Taylor Fritz (12.).

Fritzille, 26, Grand Slam -turnauksen puolivälieräpaikka on uran kolmas. Yhdysvaltalainen kokee ottaneensa viime aikoina edistysaskeleita.

– Kämmenlyönnistäni on tullut aiempaa luotettavampi, ja se on nyt minulle paljon parempi ase. Lisäksi palauttaminen, liikkuminen ja puolustuspelaaminen ovat kehittyneet. Kaiken kaikkiaan tekemisestä on tullut ammattimaisempaa, Fritz kertoi.

Venymiselle on tilausta, sillä seuraava vastustaja on tenniksen maailmanlistan ykkönen ja Australian avoimien hallitseva mestari Novak Djokovic.

– Kaikki lyönnit kulkevat, ja fyysinen kuntokin on kohdallaan. On ollut paljon aikaa tehdä töitä. Viimeinen pala on se, että kun tuntuma kunnosta on sataprosenttinen, tiedän, että kroppa antaa mahdollisuuden panna kaiken peliin, sanoi Fritz.

Naisten kaksinpeliturnauksessa sen sijaan nähtiin paljon yllätyksiä jo ennen puolivälieriä, ja puolivälieräpelaajista puolet on sijoittamattomia.

Naisten puolivälierät ovat myös itäisen pallonpuoliskon juhlaa, sillä USA:n Coco Gauff on kahdeksan parhaan joukossa ainoa ns. länsimaiden edustaja.

– Olen pysynyt terävänä tekemällä tavallista enemmän otteluiden ulkopuolisia harjoituksia. Olen superiloinen, että pääsin ensimmäistä kertaa Australian avoimien puolivälieriin. Toivottavasti saavutan vieläkin enemmän, Gauff kommentoi.

Gauff pelaa puolivälierissä ukrainalaista Marta Kostjukia vastaan. Hallitseva mestari Arina Sabalenka saa vastaansa tshekki Barbora Krejcikovan.

Australian avoimien miesten puolivälierät

Djokovic-Fritz
Sinner-Rublev
Hurkacz-Medvedev
Alcaraz-Zverev

Australian avoimien naisten puolivälierät

Noskova-Jastremska
Kalinskaja-Zheng
Kostjuk-Gauff
Krejcikova-Sabalenka