Kaikki välieräpelaajat selvillä Australian avoimissa

Kaksinpelin välieräpelaajat ovat selvillä Australian avoimessa tennisturnauksessa.

Miesten kaksinpeliturnauksessa ensimmäiset välieräpaikat kuittasivat tiistaina Novak Djokovic ja Jannik Sinner.

Naisten kaksinpelissä ensimmäiset välieräpaikat menivät Coco Gauffille ja Arina Sabalenkalle.

Taylor Fritz taisteli kaksi erää hienosti Djokovicia vastaan, mutta tenniksen maailmanlistan ykkönen vei lopulta voiton neljässä erässä.

Sinnerin ja Andrei Rublevin välisestä puolivälierästä odotettiin pitkää kamppailua, mutta italialainen veikin otatuksen suoraan kolmessa erässä 6-4, 7-6, 6-3.

Sinneriä ei hirvitä, vaikka semifinaaleissa vastaan tulee hallitseva mestari Djokovic.

– Sen takia harjoitellaan, että päästään pelaamaan maailman parhaita vastaan. Hänellä (Djokovicilla) on täältä mahtavat tilastot, joten on ilo päästä kohtaamaan hänet. Varsinkin turnauksen jännittävimmissä vaiheissa, Sinner kommentoi.

– Kova ottelu siitä tulee. Keskityn siihen, että annan sata prosenttia, taistelen jokaisesta pallosta ja pelaan oikealla asenteella, italialainen suunnitteli.

Coco Gauff ei näyttänyt aivan parastaan, mutta kaapi kolmessa erässä voiton Marta Kostjukista. Barbora Krejcikova oli puolestaan aseeton Sabalenkan voimaperäisen tenniksen edessä.

Viimeiset puolivälieräottelut (miesten Hurkacz-Medvedev ja Zverev-Alcaraz sekä naisten Noskova-Jastremska ja Kalinskaja-Zheng) kamppailtiin keskiviikkona.

Daniil Medvedev kaatoi Hubert Hurkaczin täydessä viidessä erässä. Medvedev kohtaa välierissä Alexander Zverevin. Zverev kukisti Carlos Alcarazin neljässä erässä.

Naisten kaksinpelissä karsija Dajana Jastremska jatkoi tuhkimotarinaansa ja löi Linda Noskovan 6-3, 6-4. Ukrainalaisen välierävastustajaksi tulee Qinwen Zheng, joka voitti Anna Kalinskajan kolmessa erässä.

Jastremska on välierien kahdeksasta urheilijasta ainoa sijoittamaton pelaaja.

Australian avoimien kaksinpeliturnaukset, välierät 2024

Djokovic-Sinner
Medvedev-Zverev

Jastremska-Zheng
Gauff-Sabalenka