Australian avoimien miesten loppuottelu: Sinner-Medvedev

Jannik Sinner ja Daniil Medvedev kohtaavat Australian avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin loppuottelussa sunnuntaina.

Italialainen Sinner on tenniksen maailmanlistalla sijalla neljä ja Medvedev sijalla kolme. Sinnerille Grand Slam -turnauksen loppuottelupaikka on uran ensimmäinen.

Loppuottelijat ovat kohdanneet aiemmin yhdeksän kertaa. Voitot ovat Medvedeville 6-3. Toisaalta Sinner on vienyt kolme viimeisintä keskinäistä ottelua nimiinsä.

Perjantaina käydyissä välierissä Sinner lähetti hallitsevan mestarin Novak Djokovicin laulukuoroon. Sinner vei kaksi erää mennen tullen (6-1, 6-2), mutta Djokovic heräsi vielä hetkeksi taisteluun (7-6). Viimeisen erän Sinner voitti 6-3.

Sinner on hävinnyt turnauksessa ainoastaan yhden erän.

Kahdella erävoitolla aloitti perjantaina myös Alexander Zverev. Saksalainen vei ensimmäiset erät lukemin 7-5, 6-3, muta ei pystynyt etenemään otteluvoittoon. Medvedev otti kolme erää luvuin 7-6, 7-6, 6-3. Ottelulle kertyi mittaa lähes neljä ja puoli tuntia.

Tämän vuoden turnauksessa Medvedev on voittanut suoraan kolmessa erässä vain yhden ottelun (vastassa oli Felix Auger-Aliassime). Täyden viiden erän kamppailuja on kolme – yksi niistä tuli jo toisella kierroksella, ja vastassa oli Emil Ruusuvuori.

Australian avoimien naisten loppuottelu käydään lauantaina. Loppuottelijat ovat Arina Sabalenka ja Qinwen Zheng.

Suomessa Australian avoimet näkyvät Discoveryn medioissa.