Ruusuvuori-Lajovic: Indian Wells, 1. kierros

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori kohtaa Dusan Lajovicin arvokkaassa Indian Wellsin tennisturnauksessa.

Ruusuvuori ja Lajovic iskevät yhteen Kaliforniassa käytävän Masters-kisan ensimmäisellä kierroksella. Suomalainen on tenniksen maailmanlistalla sijalla 46, ja kokenut serbi pitää hallussaan rankingia 56.

Kaksikko on pelannut kerran aikaisemmin vastakkain. Lajovic voitti vuonna 2021 täydessä kolmessa erässä Kanadassa.

Dusan Lajovic, 33, on ollut parhaimmillaan maailmanlistan sijalla 23, ja hänellä on tilillään kaksi turnausvoittoa. Tittelit ovat massakentiltä. Kuluvalla kaudella Lajovic on pelannut 12 ATP-ottelua ja voittanut niistä puolet.

Ruusuvuoren alkukausi on herättänyt myönteisiä odotuksia. Kohokohta ATP-kiertueella on toistaiseksi loppuottelupaikka Hongkongissa tammikuussa. Suomalaisella on 16 ottelusta 11 voittoa.

Lajovic-kamppailuun, joka mitellään keskiviikkona, Ruusuvuori lähtee ennakkosuosikkina, koska hän viihtyy tunnetusti USA:n nopeilla kentillä ja pelillinen noste on ollut tänä vuonna ilmeinen. Pienenä kysymysmerkkinä on alaselkävaiva, jonka takia Ruusuvuori joutui jättämään edellisen turnauksensa (Doha) kesken.

Ruusuvuoren ja Lajovicin välisen ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella Frances Tiafoen. Tiafoe pääsi 18:nneksi sijoitettuna toiselle kierrokselle suoraan.

Indian Wells on ensimmäinen osa aina kiinnostavasta ”Sunshine Double” -turnausparista. Kisa on 12,4 miljoonan dollarin arvoinen, ja mestari kuittaa 1,1 miljoonan dollarin suuruisen palkintorahan. Indian Wellsissä pelataan samaan aikaan myös WTA-turnaus.

Miesten kaksinpelissä tähtiloistoa riittää: mukana ovat esimerkiksi hallitseva mestari Carlos Alcaraz, tuore Grand Slam -turnausvoittaja Jannik Sinner, odotetun paluun tekevä Rafael Nadal sekä tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Mestaruutta puolustaa Jelena Ribakina. Hänen lisäkseen kaikki muutkin maailmanlistan kärkinimet ottavat kisaan osaa.

Turnaus huipentuu 17. maaliskuuta pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Sunshine Doublen toiseen osaan, Miami Openiin.