”Voin voittaa millä alustalla tahansa vaikka Grand Slamin” – Ribakina

Jelena Ribakina ja Casper Ruud olivat tenniksen ammattilaisviikon 16 merkittävimmät turnausmestarit.

Ribakina oli paras Stuttgartissa pelatussa WTA-turnauksessa. Kazakstanin tennistähti kaatoi sunnuntaina käydyssä loppuottelussa Marta Kostjukin lukemin 6-2, 6-2. WTA-titteli oli Ribakinalle kauden kolmas.

– Uskon aina itseeni, mutta kaikki ei ole tietenkään itsestä kiinni. Loistavia pelaajia ja kovia vastustajia on paljon. Oloni on kuitenkin hyvä, olen fyysisesti valmis ja terve. Kun pelaan omalla tasollani, voin voittaa millä alustalla tahansa vaikka Grand Slam -turnauksen, Ribakina totesi.

– Tiesin, että Martaa vastaan on oltava valppaana alusta alkaen. Hän liikkuu hyvin ja lyö palloa aikaisin. Keskityin siihen, etten kiirehdi liikaa, mestari kertasi.

Kazakstanilaisen fiilistely ei ollut pelkkää henkseleiden paukutusta, sillä Ribakina voitti Wimbledonin tennisturnauksen vuonna 2022.

Tenniksen maailmanlistalla Iga Swiatek saavutti sadannen viikkonsa kärkipaikalla. Hänestä tuli 22 vuoden ja 326 päivän ikäisenä viidenneksi nuorin pelaaja, joka saavuttaa merkkipaalun.

Ennätys on Martina Hingisillä, joka saavutti sadannen kärkiviikkonsa 18 vuoden ja 264 päivän iässä.

Ruudille uran suurin turnausvoitto

Norjan Casper Ruud kukisti Stefanos Tsitsipasin Barcelonan massalla. Loppuottelu päättyi Ruudin hyväksi lukemin 7-5, 6-3.

Barcelonan-kisa kuului ATP 500 -sarjaan, ja se tuotti Ruudille paitsi 500 rankingpistettä myös 488,390 dollarin suuruisen palkintorahan. Turnausvoitto on norjalaisen uran suurin.

Kuluvalla kaudella Ruud ei ollut voittanut vielä yhtään ATP-turnausta. Nyt titteleitä uralta on 11 kappaletta.

– Tätä on kyllä kannattanut odottaa. Takana on monta pettymystä loppuotteluista. Finaalipaikka on aina sinänsä hyvä saavutus, mutta tätä mestaruutta on odotettu, Ruud tunnelmoi.

– Olen todella iloinen, että sain sen Barcelonassa ja Rafael Nadalin nimikkokentällä. Ihailin häntä lapsena, ja kävin tälläkin kentällä katsomassa hänen otteluitaan 13-vuotiaana. Hieno fiilis, turnausvoittaja lisäsi.

Miesten rankingin kolmen kärki on Novak Djokovic, Jannik Sinner ja Carlos Alcaraz.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Henry Patten etenivät loppuotteluun ATP-kisassa Bukarestissa. Finaalissa tuli kuitenkin tappio. Heliövaara on nelinpelin rankingissa sijalla 36.

Madridissa alkaa suuri tennisturnaus

Viikon 17 alussa vedetään henkeä, mutta vain pikaisesti. Mutua Madrid Open -turnaus alkaa pääsarjojen osalta tiistaina (WTA) ja keskiviikkona (ATP).

Peräti 8,8 miljoonan dollarin arvoisen WTA 1000 -turnauksen kärkisijoitettuna aloittaa Swiatek. Hänen haastajiaan ovat muiden muassa Arina Sabalenka, Coco Gauff ja Ribakina.

Madridin Masters-turnauksen mestaruutta puolustaa Alcaraz. Tenniksen maailmanlistan kärkikolmikkoa kisassa kirittävät muiden muassa Nadal ja Daniil Medvedev. Palkintorahaa on liossa 7,9 miljoonaa euroa.

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori oli sivussa selkävaivojen vuoksi, mutta palaa kentille Madridissa.

Heliövaara kertoi blogissaan keskittyvänsä harjoitteluun Lontoossa. Seuraavaksi hänen tiiminsä nähtäneen kentällä Aix-en-Provencen haastajaturnauksessa, joka käynnistyy vappuaattona.