Ruusuvuori ottaa vauhtia haastajaturnauksesta

Hankalaa tenniskevättä pelaava Emil Ruusuvuori yrittää saada pelinsä kuosiin ennen massakenttien kauden huipennusta.

Selkävaivat hidastivat Ruusuvuoren kevään aloitusta. Kun hän pääsi vihdoin kilpakentille, tuli tappio niin Madridissa kuin Roomassa ensimmäisellä kierroksella.

Ruusuvuori otti jo kertaalleen vauhtia haastajakiertueelta. Sama kuvio toistuu nyt, kun suomalainen ottaa osaa Challenger-turnaukseen Torinossa. Hän saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella brasilialaisen Thiago Seyboth Wildin (ATP-61).

Kisassa on mukana nimekkäitä pelaajia kuten Lorenzo Musetti, David Goffin, Fabio Fognini ja Brandon Nakashima. Turnauksen mestari kuittaa 175 ATP-pistettä ja 30 330 euroa palkintorahaa.

Massakauden huipennuksessa, Ranskan avoimissa, pääsarjat alkavat 26. toukokuuta. Roland Garrosilla pelataan toinen kauden neljästä Grand Slam -turnauksesta.

Harri Heliövaara: Suomen nelinpeliykkönen ja hänen uusi parinsa Henry Patten pelaavat Torinossa. Ensimmäisessä kamppailussa vastaan tulee tiimi Bortolotti-Smith.

Otto Virtanen: Virtanen ei selviytynyt Torinossa pääsarjaan. Hän hävisi karsinnoissa Marc-Andrea Hüslerille kolmessa erässä.

Anastasia Kulikova: Tällä viikolla ohjelmassa on ITF-turnaus Espanjan Monzonissa, missä Kulikova osallistuu sekä kaksin- että nelinpeliin. Hänen nelinpeliparinsa on Sebastianna Scilipoti.

Laura Hietaranta: Hietaranta ja hänen parinsa Tatiana Prozorova ottivat viime viikolla yhden otteluvoiton nelinpeliturnauksessa Italiassa.

Rooman-turnaus: Master-kisassa ensimmäiset varmistuneet puolivälierät ovat Tabilo-Zhang ja Zverev-Fritz. WTA 1000 -turnauksessa puolivälierät ovat Swiatek-Keys, Gauff-Zheng, Azarenka-Collins ja Ostapenko-Sabalenka.