Ruusuvuori-Kwon: Ranskan avoimien 1. kierros

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori kohtaa Ranskan avoimen tennisturnauksen ensimmäisellä kierroksella Soonwoo Kwonin (ATP-494).

Turnauskaavio varmistui torstaina. Ruusuvuori (ATP-67) ja eteläkorealainen Kwon eivät ole aikaisemmin pelanneet vastakkain ATP-tasolla.

Kwon, 26, on pelannut ammattilaisena vuodesta 2015 lähtien. Hänellä on kaksi ATP-turnausvoittoa: Adelaidesta (2023) ja Nur-Sultanista (2021). Kwon on oikeakätinen ja hän käyttää kahden käden rystylyöntiä.

Maanantaina käytävän ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella Sebastian Kordan, joka on sijoitettu Roland Garrosilla 27:nneksi.

Suomen kakkospelaaja Otto Virtanen hävisi karsintojen viimeisellä kierroksella eikä pääse pääsarjaan. Torstaina Virtanen taipui Giulio Zeppierille suoraan kahdessa erässä.

Päivitys: Virtanen (ATP-156) pääseekin pääsarjaan lucky loserina ja kohtaa maanantaina Filip Misolicin (ATP-243).

Miesten kaksinpeliturnauksen ykkössijoitettu on Novak Djokovic, kun taas naisten kaavion ykkösenä on Iga Swiatek.

Ensimmäiselle kierrokselle varmistui melkoinen herkkupala, sillä ”massakenttien kuningas” Rafael Nadal saa vastaansa kovakuntoisen Alexander Zverevin.

Djokovic ottaa avauskierroksella mittaa Pierre-Hugues Herbertistä, ja kaavion toisessa päässä kakkossijoitettu Jannik Sinner saa vastaansa Christopher Eubanksin.

Ensimmäisellä kierroksella kiintoisia otteluita ovat myös Fognini – Van De Zandschulp, Rune-Evans sekä veteraanien kohtaaminen Wawrinka-Murray.

Naisten kaksinpeliturnauksessa Swiatekin ensimmäisen kierroksen vastustaja on joko karsija tai lucky loser. Kakkossijoitettu Arina Sabalenka pelaa Erika Andrejevaa vastaan.

Kiinnostava on myös 15:nneksi sijoitetun Elina Svitolinan ja tenniksen maailmanlistan entisen ykkösen Karolina Pliskovan välinen otatus.

Pääsarjat Roland Garrosilla alkavat sunnuntaina.