Ranskan avoimista putosi viisi sijoitettua pelaajaa avauspäivänä

Yllätykset kuuluvat olennaisesti Grand Slam -turnauksien varhaisiin vaiheisiin. Ranskan avoimessa tennisturnauksessa 2024 jatkettiin samaa rataa.

Pääsarjat käynnistyivät Roland Garrosin massakentillä sunnuntaina. Viisi sijoitettua pelaajaa joutui pakkaamaan pelikassinsa tappio niskassaan.

Nimekkäin putoaja oli Barbora Krejcikova (sijoitus 24.), joka voitti Ranskan avoimien naisten kaksinpeliturnauksen mestaruuden vuonna 2021. Mestaruutensa jälkeen hän ei ole voittanut Roland Garrosilla otteluakaan.

Sunnuntaina Krejcikova taipui Viktorija Golubicille tuloksella 6-7, 4-6.

Naisten kaksinpelistä putosi myös Veronika Kudermetova (29.). Hän kärsi tappion suoraan kahdessa erässä Marie Bouzkovalle.

Nelinkertainen Grand Slam -turnausvoittaja Naomi Osaka väänsi täydet kolme erää ennen kuin Lucia Bronzettista irtosi voitto. Osaka on kaavion yläosassa, joten hän saattaa vielä pelata tenniksen maailmanlistan ykköstä Iga Swiatekia vastaan.

– Olen rehellisesti sanottuna innoissani siitä. Olen katsonut hänen otteluitaan paljon. Olisi kunnia saada pelata häntä vastaan Ranskan avoimissa, koska hän on voittanut täällä mestaruuksia. Suuri kunnia ja suuri haaste, Osaka kommentoi.

– Tämä on hyvä tilaisuus testata, mikä todellinen kuntoni on. Olen luonteeltani sellainen, että uskon voivani voittaa minkä ottelun tahansa. Näin pitkälle olen sillä päässyt. En vähättelisi itseäni missään tilanteessa, lisäsi Osaka.

Miesten kaksinpeliturnauksen korkeimmalle sijoitettu häviäjä oli Nicolas Jarry (16.), joka hävisi neljässä erässä Corentin Moutet’lle. Laulukuoroon joutuivat lisäksi Ugo Humbert (17.) ja Alejandro Tabilo (24.).

Nimekkäitä jatkajia Pariisin avauspäivässä olivat muiden muassa Carlos Alcaraz, Stan Wawrinka, Naomi Osaka ja Jelena Ostapenko.

Maanantaina on luvassa jännittävä suomalaispäivä Ranskan avoimissa. Emil Ruusuvuori pelaa Soonwoo Kwonia vastaan, ja lucky loserina pääsarjaan päässyt Otto Virtanen kohtaa Filip Misolicin.