Ranskan avoimista putosi viisi sijoitettua pelaajaa toisenakin päivänä

Ranskan avoimessa tennisturnauksessa nähtiin yllätyksiä maanantainakin. Viisi sijoitettua pelaajaa joutui kaksinpelistä laulukuoroon.

Nimekkäin putoaja oli Maria Sakkari (sijoitus 6.), joka hävisi Ranskan Varvara Grachevalle. Voimaperäisestä ja latautuneesta tenniksestä tunnettu ateenalainen on voittanut urallaan kaksi WTA-turnausta ja ollut tenniksen maailmanlistalla parhaimmillaan kolmantena, mutta Grand Slam -kentät ovat myrkkyä.

Viime kaudella Sakkari putosi Grand Slam -kisoista peräti kolme kertaa avauskierroksella. Pariisin keväässä 2024 tuli taas sama tulos.

Naisten kaksinpeliturnauksesta putosivat myös Beatriz Haddad Maia (13.) ja Jekaterina Aleksandrova (16.). Miesten kaksinpelistä katsomoon suuntasivat Arthur Fils (29.) ja Cameron Norrie (32.).

Ranskan avoimet ennätyksellisesti 14 kertaa voittaneen Rafael Nadalin Roland Garros -ura saattaa olla ohi. ”Rafa” hävisi heti ensimmäisellä kierroksella Alexander Zvereville. Nadal kertoi jättävänsä Wimbledonin todennäköisesti väliin ja panostavansa Pariisin olympialaisiin.

– Tällä hetkellä vaikuttaa vaikealta siirtyä ruohokentille, kun vielä olympiaottelut käydään massalla. En voi vielä vahvistaa mitään, Nadal sanoi.

– Minun on keskusteltava tiimini kanssa ja analysoitava faktat. Se (Wimbledoniin lähteminen) ei olisi ehkä fiksua, kun ajatellaan, mitä kaikkea kropalleni on tapahtunut, Nadal lisäsi viitaten moniin loukkaantumisiinsa.

Nimekkäitä jatkajia Pariisin maanantaissa olivat muiden muassa Iga Swiatek, Ons Jabeur, Coco Gauff, Jannik Sinner, Stefanos Tsitsipas ja Gael Monfils. Kaksinpeliturnauksista on pudonnut nyt yhteensä kymmenen pelaajaa, sillä myös sunnuntaina putosi viisi sijoitettua.

Toiveikkaasti alkaneesta suomalaispäivästä tuli apea. Suomen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori hävisi suoraan kolmessa erässä Soonwoo Kwonille, ja Otto Virtasen oli taipuminen Filip Misolicille täydessä viidessä erässä. Ruusuvuoren turnaus jatkuu nelinpelissä.