Ruusuvuori ottaa pikaloikan ruohokentille

Suomen tenniksen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori jättää epäonnisen massakenttien kautensa taakse ja aloittaa ruohokauden jo kesäkuun alussa.

Ruusuvuori ottaa osaa ruohokentillä pelattavaan haastajatason Lexus Surbiton Trophy -turnaukseen, joka käydään Surbitonissa, paikassa, joka sijaitsee vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä brittitenniksen kehdosta Wimbledonista.

Massakentillä Ruusuvuori, joka on tenniksen maailmanlistalla sijalla 67, voitti vain kaksi ottelua. Ranskan avoimessa tennisturnauksessa hän kärsi tappion ensimmäisellä kierroksella Soonwoo Kwonille. Hänen oli tarkoitus osallistua myös nelinpeliin, mutta sateet lykkäsivät aikataulua liikaa.

Viime vuonna Ruusuvuoren paras ruohokenttäsuoritus tuli ’s-Hertogenboschissa, Alankomaissa. Suomalainen eteni komeasti välieriin kaadettuaan muun muassa nykyisen rankingkakkosen Jannik Sinnerin. Välierissä Ruusuvuori taipui Tallon Griekspoorille.

Murray Surbitonin tähtenä

Surbitonin Challenger-kisa on suosittu. Hallitseva mestari on Sir Andy Murray, joka osallistuu nytkin turnaukseen. Christopher O’Connell on tällä kertaa ykkössijoitettu. Kiinnostavia osallistujia ovat myös Brandon Nakashima, Arthur Cazaux ja Thanasi Kokkinakis.

Naisten ITF-turnauskaaviosta löytyvät esimerkiksi britti Harriet Dart sekä Magdalena Frech, Tatjana Maria, Viktorija Golubic ja Alison Van Uytvanck.

Surbitonissa käydään karsinnat sunnuntaina 2. kesäkuuta. Pääsarjat käynnistyvät maanantaina, ja turnauksen on määrä huipentua sunnuntaina 9. kesäkuuta. Challenger-turnauksessa on jaossa palkintorahaa 148 625 euroa.

ATP-kiertueella ruohokenttäturnaukset pelataan Stuttgartissa, ’s-Hertogenboschissa, Lontoossa, Hallessa, Mallorcalla, Eastbournessa ja Newportissa. Wimbledon huipentaa ruohokauden 1. heinäkuuta alkaen.