Otto Virtanen selviytyi Wimbledonin pääsarjaan

Suomen Otto Virtanen on selvittänyt tiensä Wimbledonin tennisturnauksen pääsarjaan. Asia varmistui torstaina.

Virtanen voitti Wimbledonin karsintojen kolmannella ja ratkaisseella kierroksella Roman Andres Burruchagan. Ottelu ratkesi neljässä erässä.

Aiemmilla karsintakierroksilla Virtanen oli lyönyt Alexander Ritschardin ja Franco Agamenonen. Virtanen on tenniksen maailmanlistalla sijalla 149.

Wimbledonista tulee Virtasen uran kolmas Grand Slam -pääsarjaesiintyminen. Hän on pelannut aiemmin US Openin ja Ranskan avoimien pääsarjoissa. Voittotili on vielä avaamatta.

Virtanen, 23, on urallaan voittanut viisi Challenger-turnausta ja kolme ITF-turnausta kaksinpelissä. Nelinpelistä on yksi Challenger- ja yksi ITF-titteli.

Myös Emil Ruusuvuoren on määrä pelata Wimbledonin kaksinpelin pääsarjassa. Nelinpelissä on luvassa Harri Heliövaaran ja hänen parinsa Henry Pattenin esiintyminen. Oskari Paldanius puolestaan edustaa Suomea poikien turnauksessa.

Kaksinpelimestaruuksia Wimbledonissa puolustavat Carlos Alcaraz ja Marketa Vondrousova. Pääsarjojen turnauskaaviot arvotaan perjantaina, ja ottelut käynnistyvät maanantaina.

Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja US Open.

Tenniksen ATP-ruohoturnaukset ennen Wimbledonia

10.6. alkaen Stuttgart (mestari Jack Draper)
10.6. ’s-Hertogenbosch (Alex De Minaur)
17.6. Lontoo * (Tommy Paul)
17.6. Halle * (Jannik Sinner)
23.6. Mallorca
24.6. Eastbourne

Tenniksen WTA-ruohoturnaukset ennen Wimbledonia

10.6. ’s-Hertogenbosch (mestari Ljudmila Samsonova)
10.6. Nottingham (Katie Boulter)
17.6. Birmingham (Julia Putintseva)
17.6. Berliini * (Jessica Pegula)
17.6. Gaiba (Alycia Parks)
23.6. Bad Homburg *
24.6. Eastbourne *

* suuremmat, 500-sarjan turnaukset