Wimbledonin tennisturnauksen 2024 puolivälierät

Puolivälierät ovat valmiina alkamaan Wimbledonin tennisturnauksen kaksinpeleissä. Kuudentoista pelaajan joukossa on vain kaksi sijoittamatonta pelaajaa.

Seuraavassa katsaus jokaiseen puolivälieräotteluun.

Jannik Sinner – Daniil Medvedev: Miesten kaksipeliturnauksen ykkössijoitettu Sinner saa vastaansa Medvedevin, joka pääsi 4. kierroksella helpolla Grigor Dimitrovin luovutettua. Sinner on hävinnyt Wimbledonissa vain kaksi erää ja on valmis sysäämään Medvedevin katsomoon.

Carlos Alcaraz – Tommy Paul: Hallitseva mestari Alcaraz saa hyvin mielenkiintoisen haasteen. Paul – joka huhki täydet erät Otto Virtasen voittaakseen – on vienyt kaksi viime otteluaan nollille. Alcaraz hoitaa, mutta saattaa joutua täyteen viiteenkin erään.

Lorenzo Musetti – Taylor Fritz: Kamppailu, jota ei kannata jättää väliin. Fritz työnsi vakuuttavalla pelaamisella Alexander Zverevin tieltään. Toisaalta Musetti näytti loisto-otteita neljännellä kierroksella. Taatusti viihdyttävä ottelu luvassa – Fritz lievä ennakkosuosikki.

Alex De Minaur – Novak Djokovic: Djokovicin epäsuosio kasvaa kasvamistaan, ja se saattaa jo vaikuttaa hänen pelaamiseensa. Serbi on ennakkosuosikki tässä ottelussa, mutta aina vaarallinen De Minaur on juuri sellainen banaaninkuori, johon hän saattaa liukastua.

Ribakina kohti toista Wimbledon-mestaruutta?

Jelena Ostapenko – Barbora Krejcikova: Parin vuoden takainen Ranskan avoimien mestari, Krejcikova, näyttää saavan vihdoin uutta tulosta aikaan Grand Slam -kisoissa. Ostapenko on antanut yllättävänäkin hyviä näytteitä vireestään ja on vahvoilla nytkin.

Jelena Ribakina – Elina Svitolina: Puolivälierien alla Ribakina näyttää vahvimmalta Wimbledon-mestarikandidaatilta. Voitto olisi hänelle Lounais-Lontoossa toinen. Svitolina on aina sitkeä vastustaja, mutta nyt ei taida taso riittää.

Lulu Sun – Donna Vekic: Uusiseelantilaisella Sunilla on jo seitsemän ottelua alla, sillä hän aloitti karsinnoista. Sun pelasi niin väkevästi Emma Raducanua vastaan, että nyt olisi tie lupaavasti auki kohti välieriä. Vekicillä on taas kokemus ja rutiini puolellaan. Sun ja Vekic ovat puolivälierien ainoat sijoittamattomat pelaajat.

Jasmine Paolini – Emma Navarro: Kaksi erilaista komeettaa. Paolini, 28, eteni Ranskan avoimissa upeasti loppuotteluun ja on jatkanut vahvasti ”Vimpelissä”. Navarro, 23, on puolestaan lähettänyt Wimbledonissa laulukuoroon muiden muassa Naomi Osakan ja Coco Gauffin. Kaikkien mahdollisuuksien ottelu, josta ei tule vauhtia puuttumaan.

Wimbledonin kaksinpelin puolivälierät 2024

Turnauskaavion mukainen järjestys

Jannik Sinner – Daniil Medvedev
Carlos Alcaraz – Tommy Paul
Lorenzo Musetti – Taylor Fritz
Alex De Minaur – Novak Djokovic

Jelena Ostapenko – Barbora Krejcikova
Jelena Ribakina – Elina Svitolina
Lulu Sun – Donna Vekic
Jasmine Paolini – Emma Navarro