Wimbledonin naisten loppuottelu 2024: Paolini-Krejcikova

Jasmine Paolini ja Barbora Krejcikova kohtaavat Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin loppuottelussa. Asia varmistui välierissä torstaina.

Italialainen Paolini, joka on sijoitettu turnauksessa seitsemänneksi, voitti välierässään Donna Vekicin. Huikean jännittävä kamppailu venyi täyteen kolmeen erään ja lähes kolmen tunnin mittaan.

Krejcikova puolestaan löi Jelena Ribakinan kolmessa erässä. Tshekkiläinen Krejcikova on sijoitettu Wimbledonissa 31:nneksi. Hän on finalisteista ansioituneempi Grand Slam -turnauksissa. Hän on voittanut yhden tittelin kaksinpelissä (Ranskan avoimet 2021) ja peräti seitsemän nelinpelissä.

Paolini ei ole voittanut vielä yhtään Grand Slam -turnausta. Finaalidebyyttinsä hän teki aiemmin tänä vuonna Ranskan avoimissa. Hän taipui loppuottelussa Iga Swiatekille.

Kuudella aikaisemmalla Wimbledon-kierroksella Krejcikova voitti kolme ottelua erin 2-0 ja kaksi ottelua erin 2-1. Lisäksi hän sai yhden luovutusvoiton. Paolini taas saavutti neljä 2-0-voittoa sekä yhden 2-1-voiton ja yhden luovutusvoiton.

Barbora Krejcikova ja Jasmine Paolini ovat kohdanneet kerran aikaisemmin, mutta kamppailusta on jo kuusi vuotta aikaa. Tshekki oli tuolloin vahvempi Australian avoimien karsinnoissa tuloksella 6-2, 6-1.

Vedonlyöntikertoimien valossa Krecjikova on Wimbledonin loppuottelun ennakkosuosikki. Veikkauksen Pitkävedossa tshekin voittokerroin on 1,61 ja Paolinin vastaava 2,14. Kansainvälisillä markkinoilla kertoimet ovat keskimäärin 1,67 ja 2,24.

Wimbledonin naisten loppuottelu käydään lauantaina kello 16 alkaen (kellonaika on alustava). Suomessa ottelu näkyy Discoveryn medioissa.

Loppuottelijat miesten kaksinpeliturnauksessa selviävät välierissä Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev ja Novak Djokovic – Lorenzo Musetti. Välierät käydään perjantaina ja loppuottelu sunnuntaina.

Miesten kaksinpelissä Emil Ruusuvuori selviytyi kolmannelle ja Otto Virtanen toiselle kierrokselle.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Henry Patten etenivät miesten nelinpeliturnauksen lauantaiseen loppuotteluun. Vastaan asettuu 15:nneksi sijoitettu kaksikko Max Purcell – Jordan Thompson.